Observator Transilvan
Financiar Satu mare

Statie de prelucrare a namolului

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor și administratorul public, Maskulik Csaba au participat joi, 7 octombrie, la semnarea contractului prin care se va construi în municipiul Satu Mare o stație performantă de tratare termică și valorificare a nămolului.

Instalația urmează să fie amplasată în cadrul stației de epurare a apelor uzate, fiind un proiect important pentru întreg județul Satu Mare.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

,,După 2016, Satu Mare a avut o viziune de dezvoltare care s-a bazat pe câteva direcţii: atragerea de investitori noi, o infrastructură de bună calitate, îmbunătăţirea serviciilor publice şi atragerea fondurilor europene. S-a menţinut un ritm bun de dezvoltare şi rezultatele se văd.

Atragerea de fonduri europene a fost o prioritate. În următorii 3 ani, din 10 lei cheltuiți de municipiul Satu Mare pe investiții, 7 lei provin din fonduri europene. Iar, APASERV SATU MARE, operatorul de apă la care municipiul Satu Mare e acționar majoritar, este un campion al fondurilor europene.

Semnăm azi un nou proiect finanțat din fonduri europene, care intră în implementare. Este un proiect foarte important, atât prin valoarea lui, 25 milioane de lei, dar mai ales pentru efectele benefice pentru sătmăreni. Această stație de tratare și valorificare a nămolului va contribui semnificativ la dezvoltarea activității derulate de APASERV SATU MARE, la îmbunătățirea condițiilor de sănătate și confort pentru cetățeni, precum și la reducerea poluării mediului înconjurător”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Prin instalația construită se urmărește uscarea întregii cantități de nămol generat la nivelul județului Satu Mare, în toate stațiile de epurare. Durata lucrărilor de construcție este estimată la 18 luni, iar executantul este firma Asos Proses Makina Sanayi Ve Ticaret Anonim Șirketi (Turcia). 

https://www.amsieu.ro

Related posts

Kaufland deschide un nou magazin în Sovata

observator

Seara de opereta la Carei

observator

Toate școlile își suspendă cursurile fizic timp de 3 zile

observator