Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Financiar Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

Ce se intampla cu salariile profesorilor ?

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat că aproape 290.000 de profesori şi alte cadre din învăţământ ar putea suferi un şoc în ziua de salariu în luna decembrie.

Motivul invocat: trebuie să se facă neapărat o rectificare bugetară pentru Ministerul Educatiei, pentru a se rezolva problema deficitului şi a nu fi nicio problemă cu plata salariilor.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Iar o astfel de rectificare bugetară nu poate fi făcută de un Guvern interimar, a indicat Cîmpeanu.

Avem execuţie de 50% pe primul semestru (la Ministerul Educaţiei – n.red.). Deci, am fost exact în grafic cât am planificat. Din păcate, avem o execuţie mai mare în cel de-al doilea semestru. Este o execuţie atât de bună, încât în luna decembrie, dacă nu vom avea o rectificare, vom avea o problemă cu plata salariilor.

Şi nu vom avea o rectificare dacă nu vom avea un Guvern capabil să dea o rectificare, adică nu interimar. Iată legătura cu politica. Ca să plăteşti salariile îţi trebuie rectificare bugetară, pe care o face doar un Guvern stabil”, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei.

La precedenta rectificare bugetară, în luna august a acestui an, bugetul Ministerul Educaţiei s-a majorat de la 28,48 miliarde de lei la 28,69 miliarde de lei, în urma unui rectificări pozitive de 210 milioane de lei.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Linia de testare pentru noul coronavirus Covid-19 ajunge la Spitalul Județean Sibiu

observator

Campania APM Satu Mare: „Padurea începe acasa”

observator

Șoferul care a decapitat bărbatul din Salajeni a fost prins

observator