Cojile de banane contin o combinatie uimitoare de substante care declanseaza o relaxare totala a organismului si apoi un somn profund si linistit: serotonina (numita si hormonul fericirii) care relaxeaza organismul si alunga stresul.
Ingrediente necesare pentru ceaiul din coji debanae:
– cateva coji de banane. IMPORTANT: Daca aveti banane obisnuite trebuie sa le spalati bine cu bicarbonat sau cu otet.
– 1 lingura de scortisoara pudra
– o lingurita de lavanda (sau un pliculet de ceai)
– 1 litru de apa.
Cojile de banane proaspete se spala bine, li se taie capetele si se pun intr-o tigaie unde se lasa 1-2 ore pana se inegresc. Apoi tigaia se introduce in cuptorul incalzit la 65 grade Celsius, adica temperatura ideala de pasteriorizare si se lasa pana se usuca complet.
Dupa ce sunt uscate se farmiteaza si se pun la fiert intr-un vas cu apa timp de 12-15 min. Dupa ce luati ceaiul de pe foc adaugati scortisoara apoi mai puteti pune la infuzat timp de cateva minute si un varf de lingurita de flori de lavanda sau un pliculet de ceai de lavanda. Apoi se strecoara si se consuma caldut inainte de culcare. In maxim 10-15 minute veti dormi bustean. Daca va raman coji de banane uscate le puteti pastra in saculeti de panza intr-un loc intunecat si racoros.
