Observator Transilvan
Pastila de sanatate

Acțiuni de prevenire a cancerului de san, la Spitalul Judetean

A devenit un obicei în ultimii ani, ca specialiștii din cadrul Spitalul Județean de Urgență Satu Mare să marcheze „Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului de sân”. În acest sens, în cursul lunii octombrie, Spitalul Județean organizează acțiuni privind prevenirea și depistarea precoce a acestei afecțiuni care deseori se dovedește fatală.

Cancerul de sân este o afecțiune gravă în care unele celule din corpul uman se dezvoltă necontrolat devenind canceroase (sau maligne). Cancerul de sân este cea mai frecventă tumoare malignă diagnosticat în rândul femeilor din lumea întreagă. Anual sunt depistate aproximativ 1,7 milioane de cazuri noi de cancer mamar, conform statisticilor oferite de World Cancer Research Fund International.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

„Prin aceste acțiuni derulate de specaliștii din cadrul SJU Satu Mare, ne dorim să încurajăm atitudinea preventivă la nivelul pacientelor prin screening regulat și autopalpare a sânilor, principalele metode de depistare precoce a cancerului de sân. Depistat în stadii incipiente, cancerul de sân poate fi vindecat în procent foarte mare” spune conducerea SJU Satu Mare.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Start la vaccinare, in Piața Someș

observator

Cum îți dai seama că ai o problemă cu pancreasul?

observator

Bilant Covid – 18 noiembrie

observator