Observator Transilvan
Cluj Satu mare

Atenție cui donați bani. În Cluj se practică înșelătoria cu cazuri de boli grave

O pretinsă asociație umanitară – Euro Szebasztian – din Satu Mare solicită bani în Cluj pentru cazuri fictive de copii bolnavi de cancer sau de alte afecțiuni. Asociația Euro Szebasztian trimite oameni în parcările unor hipermarketuri. Ascociația nu e înregistrată la finanțe și funcționează pe persoană fizică.

Rețeaua ar fi condusă de soții Halasz, Valentina și Szebasztian din Satu Mare, iar femeia susține că e fostă asistentă socială la Direcția Generală de Asistentă Socială și Protecția Copilului. DGASP ne-a transmis că n-a auzit niciodată de această persoană.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Pe pagina de prezentare a Asociației figurează zeci de fotografii cu copii bolnavi de diferite afecțiuni. Pagina nu mai e activă de doi ani, dar vom vedea în cele ce urmează că Asociația încă funcționează. Asociația operează în mai multe județe și ajunge de cele mai multe ori la familiile sărace. În numele lor, asociația cere bani. În 2017 pretinsa Asociație și-a deschis și punct de lucru în Cluj, pe strada Aramei, la nr.4, din Gruia. Aici obișnuiau să vină mai multe persoane care primeau instructajul, după care pleca fiecare la câte un supermarket.

Fiecare cu o cutie a milei pe care era lipită fotografia unui copil bolnav. Euro Szebasztian a coordonat la un moment dat peste 40 de cazuri de acest fel.

Un anunț de angajare postat pe olx în 18 iulie 2017, (între timp a fost șters, dar a rămas pe alte site-uri), cum se vede mai jos (captură), suna în felul următor: (E un anunț needitat-n.r.)

ASOCIATIA UMANITARA EURO-SZEBASZTIAN ANGAJAZA.AGENTI INCASATORI.
DESCRIERE

Selectam persoane femei si barbati tinerii tinere pensionari.Care se pot deplasa pentru o munca de teren pentru a strnge fonduri pentru copii bolnavi cu dizabilitati si famili nevoiase. Si vnzari icoane religioase Sau produse de curatenie in scop umanitar pentru a ajuta acesti copii bolnavi 42 familii. Din raza satu-mare sediu punct lucru cluj-napoca cartier gruia str Aramei nr 4.pe baza de procent fiecare zii sa vnzari:Cu toata stima Asociatia Euroszebasztian in Colaborare cu PFA.Valentina .Nu raspund la numere ne afisate rog serozitate contact antre orele 9 si 20. Cu toata stima presedinte fondator Halasz Szebasztian. Cei cu frica de dumnezeu si bun simt o pot face acest ajutor pentru acesti copii bolnavi va astept sunatima cu incredere nu veti regreta”.

Sursa: www.actualdecluj.ro

https://www.amsieu.ro

Related posts

Pasager pierdut

observator

Ziua Veteranilor de război. 75 de ani de la incheierea celui de-al Doilea Război Mondial

observator

U-BT Cluj Napoca – CSM Galaţi – ora 17:45, Digi Sport 3

observator