Observator Transilvan
Alte stiri

Atenție la tulburel ! E periculos când fermenteaza

Pompierii salajeni trag un semnal de alarma și atrag atenția celor care lasa must la fermentat sa aibă mare grija. E pericol de intoxicare !

Recomandarea vine în urma unor tragedii care au avut loc în judeţele Neamţ şi Bacău, unde nu mai puţin de opt persoane au fost găsite în stare de inconștienţă. Din două persoane au decedat.
„Nu toți oamenii știu despre pericolul din timpul fermentării tulburelului! Doar câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale. Butoaiele cu must depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire sunt un adevărat pericol. Efectele asupra organismului sunt cauzate de reducerea cantităţii de oxigen în spaţiile închise în care fermentează vinul. Dioxidul de carbon rezultat în urma fermentaţiei alcoolice este imposibil de distins. El nu are miros sau culoare, iar în câteva minute poate deveni fatal. Pentru a evita tragediile, îndemnul nostru este ca oamenii să fie mult mai prudenţi. Procesul de fermentare trebuie să se realizeze în spaţii deschise sau bine aerisite. Dacă fermentarea se produce în spații închise, este interzisă intrarea fără o aerisire corespunzătoare a locației respective”, spun reprezentanţii ISU Sălaj.
https://www.amsieu.ro

Related posts

Indemn către fermieri pentru depunerea online a cererilor unice de plata

observator

O noua avertizare de Cod portocaliu. Transilvania, lovita de furtuna !

observator

S-a confirmat ! Inca un caz de coronavirus in Romania !

observator