Observator Transilvan
Alte stiri

Au năvălit cu bocancul în mafia cocainei ! Zeci de persoane duse la audieri !

Mascatii au efectuat azi, 23 octombrie un număr de 24 de percheziţii domiciliare pe raza județelor Timiș (22) și Bihor (2), în vederea „decapitarii” mafiei drogurilor.

Din dosarul instrumentat de procurori reiese ca, în cursul anilor 2017-2019, la nivelul municipiului Timișoara s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat, ce a avut ca principal scop traficul de cocaină. Nucleul acestui grup l-au reprezentat mai mulți exponenți ai lumii interlope din oraș, care de-a lungul timpului au fost implicați și în alte activități infracționale comune (șantaje, reglări de conturi, extorcări).

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Gruparea controla majoritar piața de cocaină din oraș, marea parte a dealerilor locali și a consumatorilor constanți de cocaină aprovizionându-se de la membrii grupării. De asemenea, pătrunderea pe piața din municipiul Timișoara a oricărui alt dealer din afară se putea realiza doar cu acordul și în condițiile stabilite de aceștia.

Unul dintre furnizori era o persoană cunoscută în mediul interlop local, care primea regulat cantități de câteva kilograme de cocaină pe o filieră din Spania, pe care și-a dezvoltat-o în timp.

Caracteristic tuturor furnizorilor grupului infracțional este faptul că distribuiau cocaina doar către un cerc foarte restrâns de dealeri locali și consumatori fideli, de a căror încredere s-au asigurat de-a lungul timpului. De asemenea, furnizarea cantităților de droguri se realiza de cele mai multe ori în incinta unor imobile folosite de aceștia.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, din cercul de dealeri locali fac parte și cetățeni sârbi, care au surse proprii de aprovizionare din Serbia.

De asemenea, s-a constatat că unii dintre suspecți își investeau banii obținuți din traficul de droguri și în alte activități lucrative, respectiv în acordarea de împrumuturi cu camătă, cu scopul obținerii de profituri mai mari.

La sediul D.I.I.C.O.T. au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 22 de persoane.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Ungaria suspenda plata ratelor pana la sfârșitul anului

observator

S-a dat startul la „Litoralul pentru toţi”

observator

A refuzat o mita de 1000 de euro !

observator