Observator Transilvan
Covasna

Autoritățile în alerta ! 20 de cadavre de mistreti !

Apar noi cazuri de pesta porcina în judetul Covasna. Au fost descoperite 20 de cadavre de mistrei. Autoritățile cauta soluții pentru a controla fenomenul.

„Apar noi și noi cazuri: 20 mistreți morți. Toată țara a intrat în zona supusă restricțiilor privind circulația porcinelor vii și a produselor din carne de porc. Primele 4 cadavre de mistreț suspecte și apoi confirmate cu pesta porcină africană au fost găsite în data de 24.10.2019 pe fondul de vânătoare nr. 2 Brăduț, respectiv pe fondul de vânătoare nr.4. Herculian. După această dată au mai fost găsite încă 16 cadavre de mistreț, din care 13 au fost improprii pentru prelevări de probe, fiind sfâșiate de alte animale și intrate în putrefacție. Resturile găsite au fost îngropate conform reglementărilor în vigoare. Probele prelevate de la celelalte cadavre sunt în lucru la laboratorul acreditat”, spune directorul DSV, dr. Sikó Barabási Sándor.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Potrivit acestuia, de la începutul anului au fost examinate în laborator un număr de 359 probe provenite de la cadavrele de porci domestici sau suspectați de boală, iar în 7 cazuri, în cartierul Őrkő și în localitățile Valea Crișului și Aita Mare a fost confirmată prezența virusului pestei porcine.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Accident mortal. Paramedicii nu au mai putut sa salveze victima

observator

A inceput postul adormirii Maicii Domnului

observator

Monica Anisie: Nu este nevoie de dovezi pentru orele on-line

observator