Observator Transilvan
Bihor Cluj Sport

Baschet: Duel Oradea – Cluj pe BT-Arena

Astazi, 7 martie, la mai puțin de o lună de la Final Four-ul Cupei României, U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea se întâlnesc din nou. De această dată, partida are loc în BTarena și începe la ora 17.45, fiind transmisă în direct pe Digisport 3.

La mijlocul acestei săptămâni, elevii lui Mihai Silvășan au repurtat o victorie importantă în polivalenta clujeană. Ardelenii s-au impus cu 83 la 82 în fața lui Medi Bayreuth și au demonstrat că pot să o învingă pe trupa germană condusă de Raoul Korner.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

De altfel, U-BT Cluj-Napoca a ajuns la al 5-lea succes consecutiv în toate competițiile. Seria pozitivă a alb-negrilor a început în primele zile ale lunii februarie când aceștia au bătut-o pe Ironi Ness Ziona, calificându-se în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. Apoi, „studenții” au trecut de SCM Timișoara și CSM CSU Oradea, câștigând Cupa României, și au învins-o la scor pe CSA Steaua București.

De partea cealaltă, campioana României a ratat accederea în faza superioară a celei de-a patra competiții europene însă, pe plan intern, se descurcă excelent. Baschetbaliștii lui Cristian Achim au legat 14 victorii consecutive în Liga Națională, ultima înfrângere petrecându-se în 26 octombrie 2019.

Atunci, U-BT Cluj-Napoca se impunea cu 89 la 82 în fața lui CSM CSU Oradea. Între timp, cele două mari rivale s-au mai întâlnit de patru ori (două meciuri în FIBA Europe Cup, unul în campionat și unul în Cupa României) iar fiecare echipă a câștigat câte două confruntări. Prin urmare, scorul general în acest sezon este de 3-2 pentru clujeni.

De la ultima dispută dintre Cluj și Oradea, bihorenii au realizat un transfer, aducându-l pe Kristijan Krajina. Acesta joacă alături de Arturas Valeika, pivot ce a revenit după o accidentare serioasă. Cristian Achim nu se poate baza pe Bobe Nicolescu și pe Tudor Fometescu, principalele opțiuni de jucători U23.

În schimb, cu excepția lui Brandyn Curry, Mihai Silvășan are tot lotul la dispoziție. După semnarea lui L.J. Peak, U-BT are șapte străini disponibili, astfel că staff-ul tehnic va fi nevoit să renunțe la un jucător pentru încleștarea cu CSM.

Din punct de vedere statistic, gazdele stau mai bine la puncte (88.5 – 83.9), recuperări (37.6 – 35.3) și capace (2.9 – 1.7), în timp ce oaspeții fac mai multe intercepții (7.8 – 8.9). La nivelul procentajelor, diferențele sunt foarte mici (2 puncte: 59.6% – 59.2%, 3 puncte: 36.1% – 35.7%, aruncări libere: 77.9% – 73.9%), iar aceeași este situația și în cazul paselor decisive (18.8 – 18.8) și a eficienței (106.3 – 102.2).

Având aceste cifre în minte, putem prezice echilibrul care va fi sâmbătă seară pe parchetul din BTarena. Cu siguranță, ambele formații își doresc foarte mult victoria și niciuna dintre ele nu va ceda nici măcar un moment. Cu un succes, U-BT Cluj-Napoca o egalează pe CSM CSU Oradea la numărul de puncte și trece pe prima poziție. În schimb, Leii-Roșii nu sunt motivați să învingă doar pentru a-și păstra locul în clasament, ci și pentru a-și lua revanșa după înfrângerea din finala Cupei României.

Foarte interesant va fi duelul dintre pivoții clasici ai clujenilor și cei „moderni” ai orădenilor. De asemenea, va fi de urmărit defensiva pe care oaspeții o vor pregăti pentru L.J. Peak, baschetbalist ce a dominat în ultimele două meciuri.

Din punctul meu de vedere, U-BT Cluj-Napoca este favorită în această întâlnire datorită următoarelor aspecte: partida se joacă în BTarena, CSM CSU Oradea este lipsită de doi jucători U23 și Kristijan Krajina nu a avut încă timp prea mult să se adapteze la noua sa echipă.

Jocul va fi arbitrat de o brigadă alcătuită din Alin Faur, Laurențiu Grigoraș și Dragoș Nicolae, iar comisar va fi Mircea Marțiș.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Aproape 10.000 de persoane au intrat în țara, în ultimele 24 de ore

observator

Vijelii în toată tara … pana joi dimineata

observator

Ministerul Educației a publicat lista cu fiecare localitate și scenariul în care se încadrează

observator