Observator Transilvan
Bihor Cluj Sport

Baschet: Meci foarte disputat la Cluj. Oradea bate Dinamo

CSM CSU Oradea a învins Dinamo Știința București, scor 76-72, în meciul de deschidere al turneului final al Cupei României la baschet masculin. Partida de la Sala Horia Demian din Cluj-Napoca a fost deosebit de disputată, fiind deschisă oricărui rezultat până la final .

Partida a început cu Watson, Richard, Fometescu, Markovic și Zekovic. Roș-albaștrii au marcat primele patru puncte însă adversarul a reacționat și a găsit soluții în ambele faze ale jocului. Dinamo Știința a fost mai combativă, mai prezentă la recuperare și mai eficientă în jocul colectiv. Bihorenii au fost greoi și mai mereu în urma adversarului. Bucureștenii au terminat primul sfert în avantaj, scor 20-19.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Sfertul al 2-lea a accentuat problemele în jocul CSM-ului. Acest lucru a fost speculat de elevii lui Tudor Costescu, mai mulți jucători ai formației din capitală având contribuții pe tabela de marcaj. Dinamo Știința s-a desprins la 34-27. Oradea a reacționat și s-a apropiat prin tripla lui Zekovic, însă reăriza s-a terminat cu o ratare a lui Richard și un coș pe sirenă înscris de oponent. Scorul la jumătatea partidei era de 39-34.

Repriza secundă a demarat cu un nivel de intensitate ridicat pentru roș-albaștri. Aceștia au fost lipsiți în continuare de inspirație la finalizare, astfel încât Dinamo Știința s-a desprins la zece lungimi. CSM-ul a avut o reacție în atac și a izbutit să revină, anulând întreg deficitul. Sean Barnette a înscris două libere cu care Oradea a venit la conducere, în timp ce Markovic a comis a 3-a greșeală personală. Diaconescu a egalat situația la 52, scor consemnat la intrarea în sfertul 4.

Richard a marcat cinci puncte în debutul secvenței decisive, iar Barnette l-a servit pe Broussard în spațiul de trei secunde pentru a desprinde CSM-ul la trei posesii. Nikola Markovic a comis a 4-a greșeală personală la jumătatea secvenței decisive, însă Sean Barnette a marcat un coș din mismatch. De notat că Oradea a jucat întreg sfertul decisiv cu Barnette la poziția 4, adică a utilizat o formulă scundă. Bucureștenii nu au renunțat, însă Giodan Watson a găsit o soluție pentru a menține CSM-ul în avantaj. Dinamo a replicat cu patru puncte și a strâns la o singură lungime cu 36 secunde rămase de jucat. Încă o acțiune a lui Watson a desprins Oradea la trei puncte cu 19 secunde pe timpul de joc.

Dragan Zekovic a totalizat 16 puncte, Aaron Broussard a adăugat 13 puncte, iar Nikola Markovic a terminat cu 12 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. Javon Masters a replicat cu 18 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive.

CSM CSU Oradea va disputa cea de-a 5-a finală de Cupa României din istorie, a 3-a în succesiune.

 

https://www.amsieu.ro

Related posts

Micuțul Balazs Kovacs surprinde din nou! Locul 2 la Festivalul Internațional FISCA (Foto)

observator

S-a izbit cu BMW-ul de un TIR. Tânărul a murit la spital (Foto)

observator

De astăzi se redeschid mall-urile

observator