Se știe indeobste ca asupra produselor din carne aflate în comert planeaza o serie de semne de întrebare. Puiul este proaspăt ? Dar mezelurile ? Iată o metoda prin care poți afla simplu de tot dacă puiul care „iti face cu ochiul” de pe rafturile supermarket-urilor (și nu numai) este proaspăt ori nu.
Produsele din carne sunt preparate într-un anumit fel sa reziste cât mai mult. Sunt injectate cu tot soiul de substante pentru a fi placute la vedere și sa atragă clientii. Din păcate, consumand astfel de produse ne punem sanatatea în pericol.
Dar ia sa vedem cum putem testa dacă puiul este proaspăt ori sta deja de zile întregi pe raftul magazinului ? Este mai ușor decât credeai să afli cât de bună este carnea pe care o cumperi din comerț. Trebuie să te folosești doar de un singur deget. Carnea de pui ar trebui să revină la forma inițială după ce ai apăsat-o cu degetul. Dacă nu se întâmplă acest lucru, atunci înseamnă că a stat o vreme pe raftul din magazin, deci nu este proaspătă.
Cu toate acestea, mai sunt câteva lucruri de care ar trebui să ții cont pentru a-ți da seama de cât de bună este carnea. Și culoarea se dovedește foarte importantă. Un pui proaspăt are nuanța alb-gălbui, iar pielea trebuie să fie opacă și fără pete. Nici informațiile de pe etichetă nu ar trebui ignorate. Termenul de valabilitate și condițiile în care a fost depozitat puiul sunt relevante dacă vrei să afli cât de proaspătă este carnea.