Observator Transilvan
Pastila de sanatate

Care sunt alimentele cele mai recomandate pentru a preveni AVC-ul

Accidentul vascular cerebral (AVC) este o problemă medicală urgentă și trebuie tratată imediat. AVC reprezintă cauza principală a daunelor pe termen lung.

  • Ovăzul – dincolo de miraculoasa proprietate de a absorbi colesterolul rău, fulgii de ovăz au un conținut mare de fibre solubile și insolubile, o cană de fulgi de ovăz conține 4 grame de fibre.
  • Spanacul – subțiază sângele și este un adevărat elixir pentru sănătate, ca toate frunzele verzi, de altfel. Alege cât mai multe alimente verzi.
  • Pigmentul care colorează puternic este recomandat, fiind semnul antioxidanților prezenți. Așadar, afinele, murele, cireșele și zmeura intră și ele pe lista alimentelor benefice sănătății.
  • Peștele gras, bogat în Omega3, ca somonul și sardina
  • Fructele oleaginoase, dar și curmalele și smochinele contribuie la menținerea unei stări de sănătate bună. Acestea însă se consumă în cantități mici, au valoare calorică mare.

La nivel mondial, AVC constituie o a treia cauză a deceselor înregistrate, după bolile cardiovasculare şi cancer şi, conform ultimei raportări a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au fost înregistrate în întreaga lume peste 17 milioane de cazuri noi de AVC, aproximativ 60% dintre aceşti pacienţi decedează, iar ceilalți rămân cu diverse grade de dizabilitate permanentă.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com
https://www.amsieu.ro

Related posts

Tehnologia care ajută persoanele cu paralizii grave să-și transforme gândurile în mesaj

observator

„Medicamente” naturale anti-raceala. Care sunt acestea ?

observator

Pacienții cu hemopatii maligne, risc crescut de a dezvolta forme severe

observator