Observator Transilvan
Satu mare

Cat de eficiente au fost masurile luate la Satu Mare, in contextul pandemiei ? S-a facut sedinta !

Prefectul Radu Bud a organizat azi, 9 aprilie, o ședință de lucru cu reprezentanții structurilor M.A.I. pentru analizarea eficienței măsurilor și acțiunilor desfășurate pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și principalele activități specifice domeniului de competență al Ministerului Afacerilor Interne care se vor derula cu prilejul sfintelor sărbătorilor Pascale.

Ieri, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, la Satu Mare au ajuns 2450 de combinezoane și 38.750 de măști chirurgicale care vor fi distribuite angajaților din cadrul unităților medicale din primă linie și medicilor de familie.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Numărul persoanelor aflate în carantină în cele 16 centre din județ, precum și a celor aflate în izolare la domiciliu este în scădere, scădere care va fi semnificativă în următoarele zile, datorită încheierii ciclului de 14 zile.

În laboratorul de analize specifice COVID-19 din incinta Spitalului Județean de Urgență Satu Mare s-au realizat ieri cu succes primele 33 de teste.

În continuare, echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și

polițiști locali vor efectua misiuni specifice pentru a preveni aglomerările de persoane din zona lăcașelor de cult, dar și din zonele de picnic, piețe și magazine. Pentru că, din păcate, România nu este în situația de a relaxa măsurile impuse prin Ordonanțele Militare, în prezent numărul de cazuri confirmate și al deceselor datorate acestui virus sunt în creștere, prefectul Radu Bud solicită cetățenilor din județ să respecte cu strictețe regulile impuse de către autorități, respectiv:

– să se izoleze la domiciliu,

– să nu părăsească domiciliul decât în situațiile de strictă necesitate prevăzute de

ordonanțele militare,

– să evite vizitele în familie sau la prieteni cu ocazia sărbătorilor,

– să urmărească de la distanță (TV, online, mass-media) slujba de Înviere,

– să evite aglomerările în momentul în care părăsesc domiciliul,

– să evite formarea de grupuri mai mari de 3 persoane.

Totodată, a cerut efectivelor de ordine publică aflate la datorie în aceste zile vigilență în asigurarea respectării legii de către toți cetățenii. Se vor organiza filtre la intrările în localități, la accesele spre zonele de picnic sau relaxare, iar pentru păstrarea ordinii și liniștii publice și pentru prevenirea infracțiunilor, echipajele mixte vor intensifica acțiunile de patrulare, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Veste proasta de la meteorologi. Instabilitatea atmosferica, valabilă pana luni

observator

Mai aproape de drumul expres

observator

Crima. Iubitul fetei ucise a recunoscut totul

observator