Observator Transilvan
Alte stiri Pastila de sanatate

Ce patesc cei care nu vor sa se vaccineze ?

In cazul în care nu vor să se imunizeze împotriva Covid, romanii își vor plati singuri spitalizarea. Măsura a fost luată de PNL și PSD, care a discutat pe marginea Certificatului verde.

Aceștia au stabilit că angajații care refuză vaccinarea împotriva Covid-19 vor primi teste gratuite o lună și jumătate. După această perioadă își vor plăti singuri testarea dacă în continuare refuză inocularea. Inițial, liberalii ar fi dorit ca angajații găsiți pozitivi la testele antigen, acoperite de stat, să-și plătească singuri tratamentul și spitalizarea, așa cum se întâmplă de pildă, în Singapore.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

La aflarea acestei vești, Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, a arătat că nu este o prevedere legală care să oblige angajații nevaccinați să-și plătească singuri spitalizarea în caz că se îmbolnăvesc de COVID-19.

Cum să îşi plătească spitalizarea dacă au asigurare? Cei care au făcut un astfel de amendament nu ştiu, trăiesc în altă lume… Românii care lucrează sau care sunt pensionari cam toţi plătesc la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Dacă se îmbolnăvesc şi ajung la spital, îi tratează gratuit. Cum să plătească?”, a declarat Augustin Zegrean.

Zegrean a arătat că, potrivit Constituţiei, statul trebuie să asigure sănătatea publicului.

Related posts

Supraveghere electronica pentru cei aflati în izolare sau carantina

observator

Wizz Air angajeaza personal. Unde au loc recrutarile

observator

Tombolă la Loterie

observator