Observator Transilvan
Alba Turism

Cetatea Alba Carolina, atracție turistica. Zeci de mii de vizitatori

Cetatea Alba Carolina este una dintre cele mai importante atractii pentru turistii care vizitează „Cetatea Unirii”. Constructia cetatii a durat nu mai putin de 23 de ani, in perioada 1715 – 1738, si a fost ridicata (pe rand) de Giovanni Visconti Morando, Iosif de Quadri si Konrad von Weiss.

Cetatea din Alba Iulia este in forma de stea cu sapte bastioane si ziduri groase de caramida (3 m grosime la baza si 1,20 m la varf), inconjurata de doua randuri de santuri de aparare, motiv pentru care si-a pastrat pana astazi titlul de cea mai impresionanta cetate din sud – estul Europei. Orasul Alba Iulia era considerat inca de pe vremea romanilor unul dintre cele mai mari si mai importante centre urbane.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Istoria si-a spus cuvantul insa, in toata aceasta perioada, drept pentru care cetatea ajunsese sa aiba urgent nevoie de restaurare. Un prim proces a inceput la mijlocul anilor ’90, insa a fost abandonat foarte repede. Abia dupa 2010 cetatea a reinceput sa respire, dupa ce au fost reabilitate mare parte din monumente. Portile cetatii au fost primele restaurate. I-a venit randul apoi centrului istoric, latura de vest fiind de altfel cel mai spectaculos proiect de restaurare a cetatii, deci nu aveti nicio scuza sa nu mergeti sa o vedeti. Mai ales ca s-au folosit (pe cat posibil) materiale speciale, similare cu cele de la 1700: caramida de lut si piatra adusa de la o cariera din imediata vecinatate a orasului.

Cetatea Alba Carolina este atat de vasta si de impresionanta, incat merita sa-i alocati in jur de patru ore din timpul dumneavoastra.

Adresa cetatii este: Calea Motilor nr. 5A, Alba Iulia, judetul Albă;
Program: Luni – Duminica 09:00 – 23:00;
Tarif: intrarea este gratuita.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Sute de jandarmi pe străzile din Alba

observator

Care este strategia de vaccinare anti-Covid, in Romania ?

observator

Doar un TEST

Man Cristina