Observator Transilvan
Cluj

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de luni, 6 februarie , pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate de traficul rutier

Totuși, din cauza căderilor de zăpadă și a temperaturilor de până la -18 grade Celsius înregistrate în timpul nopții, pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 5 februarie a.c., s-a acţionat pe 13 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a nouă utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe două drumuri judeţene, cu două utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 157 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 17 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 13 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 12 drumuri judeţene, cu cinci utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 150 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 17 drumuri judeţene, cu 15 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe opt drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu șase utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 160 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe cinci drumuri judeţene, cu trei utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe patru drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu patru utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 80 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul ultimelor 24 de ore s-a intervenit pe nouă drumuri judeţene, cu nouă utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 40 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

La această oră, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Menționăm faptul că, în condițiile în care temperatura scade sub -7 grade Celsius, sarea își pierde calitățile și proprietățile în ceea ce privește efectul asupra zăpezii de pe carosabil.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Restrictii de circulatie, duminica, în Cluj-Napoca

observator

Accident la ieșirea din Alba

observator

Școala pune mari probleme elevilor și cadrelor didactice

observator