Observator Transilvan
Mures

„DISTRIBUIE PRIMĂVARĂ, OFERĂ SPERANŢĂ!”

Astăzi, 1 martie a.c., poliţiştii mureşeni, în cadrul campaniei “DISTRIBUIE PRIMĂVARĂ, OFERĂ SPERANŢĂ!”,au oferit cetăţenilor carduri-mărţişor, cu numere de telefon a care persoanele aflate într-o situaţie de violenţă domestică pot apela 

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Îniţiată  de Compartimentul de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi desfăşurată cu sprijnul poliţiştilor mureşeni, activitatea se va derula în întreg judeţul Mureş începând de astăzi, 1 martie, şi până la data de 10 martie, în cadrul căreia vor fi împărţite peste 1.500 de carduri – mărţişor.

Sprijin în realizarea acestei acţiuni este oferit de  Fundaţia Comunitară, Biblioteca Județeană, Centrul de prevenire a violenţei în familie Târgu Mureş, serviciile din comunitate destinate publicului și nu numai.

Campaniile derulate în comunitate au ca scop conştientizarea populaţiei privind violenţa asupra femeilor pentru prevenirea şi stoparea acestui fenomen , îmbunătăţirea calităţii vieţii femeilor, în mod special, cât şi a întregii societăţi prin diverse acţiuni de informare, educare, consiliere.

Atât statistica locală, cât şi cea naţională sau internaţională, relevă faptul că marea majoritate a victimelor sunt femei.  Printre motivele pentru care victimele nu iau atitudine se numără şi  necunoaşterea alternativelor, a serviciilor existente, precum şi toleranţa destul de crescută a comunităţii față de astfel de fapte.

Sărbătorile primăverii, 1 şi 8 Martie, se adresează preponderent femeilor. Din acest considerent, s-a apreciat ca oportună derularea unei campanii care să marcheze aceste zile într-un mod inedit.

Sloganul campaniei este „DISTRIBUIE PRIMĂVARĂ, OFERĂ SPERANŢĂ!”, tocmai pentru a accentua posibilitatea schimbării, a ieşirii dintr-o relaţie abuzivă.

 

https://www.amsieu.ro

Related posts

Mandate de executare a pedepsei puse în aplicare de poliţişti

observator

Cod galben de inundatii pe mai multe rauri din țara

observator

„Organizare militara” pentru Paste. Ce a decis Patriarhia Romana ?

observator