Observator Transilvan
Satu mare

Donatie de peste 90.000 de euro către Spitalul Judetean !

Pentru a veni în sprijinul pacientilor Secției de Neurologie a Spitalului Judetean Satu Mare și a ajuta actul medical de la nivelul institutiei de sănătate satmarean, administratorul Unicarm, Vasile Lucut a făcut o donatie catre aceasta unitate sub forma a trei aparate.

Este vorba despre un Echo Doppler cu ajutorul caruia se pot examina vasele de sânge, iar astfel medicii vor putea descoperi mult mai precoce anumite boli ale sistemului vascular. Aparatul este utilizat mai mult pentru depistarea unor nereguli la nivelul vaselor cervicale și al creierului.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Un al doilea aparat donat de Lucut este un Elecromiograf, folosit pentru examinarea sistemului nervos periferic. Al treilea aparat este un Electroencefalograf modern care deschide noi perspective în examinarea activitatii electrice a creierului uman.

„Aparatura medicală a Secției de Neurologie a Spitalului Județean Satu Mare a fost completată cu o importantă donație privată, oferită de omul de afaceri Vasile Lucuț – un aparat Echo Dopler, un Electromiograf și un Electroencefalograf E.E.G., în valoare totală de peste 90.000 de euro. Apreciem acest parteneriat public-privat, care întregește investițiile pe care le face Consiliul Județean Satu Mare prin relocarea Secției de Neurologie pe o structură modulară, în proximitatea Unității de Primire Urgențe și dotarea secției cu aparatură performantă” spune conducerea Consiliului Judetean Satu Mare.

Valoarea totala de peste 90.000 de euro.

https://www.amsieu.ro

Related posts

138 de persoane au intrat in tara, azi noapte, pe la Petea

observator

Eveniment: Obiceiurile și tradițiile Sărbătorilor Pascale

observator

Școli lăsate în voia sorții ? Cine are grijă de elevi

observator