Observator Transilvan
Hunedoara

Ediția din acest an a festivalului internațional de operă Opera Nights s-a încheiat târziu în noapte cu reprezentația de la Deva- „La Traviata” de Giuseppe Verdi, cea mai jucată operă din toate timpurile.

Consiliul Județean Hunedoara a pregătit pentruediția din acest an patru spectacole de înaltă ținută pentru publicul din Petroșani, Hunedoara și Deva. Din păcate, reprezentația de la Hunedoara, de sâmbătă seara, a fost anulată din cauza vremii nefavorabile.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

La Petroșani, spectacolul „La Traviata”, cu o distribuție diferită față de reprezentația de la Deva, s-a bucurat de mare interes în rândul iubitorilor de muzică clasică din Valea Jiului. Pentru că sala Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru numărul mare de participanți, Consiliul Județean Hunedoara a montat un ecran în afara clădirii, pe care a fost transmis spectacolul în direct, pentru ca toți doritorii să ia partela seara de operă.

„Ediția din acest an a Opera Nights a fost un regal artistic. Am avut pe scenă interpreți de mare valoare de la Opera Română din București, Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța și Opera din Brașov. Cu toții au fost extraordinari. Împreună cu orchestra, au reușit să creeze momente magice pe toate scenele pe care au urcat în aceste zile, iar publicul a fost entuziasmat de prestația artiștilor lirici”, declară președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, mulțumește partenerilorde la Asociația Culturală DevART fără de care nu s-ar fi reușit realizarea acestui eveniment. Mulțumiri se îndreaptă cătrecolectivul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, condus de soprana Daniela Vlădescu, cea care a asigurat și managementul festivalului,către soliștiide la Opera Română din București, Opera Națională Română din Cluj-Napoca și Opera din Brașovprezenți pe scenă. Mulțumiri sunt adresate Teatrului Dramatic „Ion D. Sârbu” din Petroșani,Primăriei Municipiului Hunedoara și Castelului Corvinilor pentru găzduirea spectacolelor, Direcției Generale de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara, Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, Teatrului de Artă Deva și Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara pentru tot suportul acordat, precum și tuturor instituțiilor media care au promovat evenimentul. Și nu în ultimul rând, mulțumiri se îndreaptă către publicul participant la serile de spectacole și pentru atmosfera minunată pe care a creat-o.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Cadavrul unei femei, găsit pe malul paraului

observator

Tarifele pentru telefonie fixa scad de la 1 noiembrie

observator

S-au taiat bani de la Programul „Noua Casa”

observator