Observator Transilvan
Pastila de sanatate

Fructe care cresc imunitatea organismului

Efectele terapeutice ale fructelor de padure sunt numeroase, insa ele depind de starea in care sunt consumate.

Murele au multiple efecte benefice asupra sanatatii organismului care merg de la intarzierea imbatranirii la prevenirea aparitiei cancerului. Murele sunt extraordinar de bogate in antioxidanti si contin acid elagic, foarte bun in preventia cancerului. Ele sunt bune si in prevenirea stresului oxidativ generat de radicalii liberi, responsabil pentru producerea bolilor cronice.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Continutul ridicat de tanin al murelor intareste tesuturile, ajuta la tratarea diareei si a inflamatiilor intestinale.

Murele sunt si o sursa naturala de acid salicilic, substanta activa regasita in aspirina. Fructele trebuie insa asociate cu o dieta echilibrata si cu un stil de viata activ.

Macesele sunt printre cele mai bogate surse naturale de vitamina C, continand de asemenea flavonoide, substante care potenteaza efectul vitaminei C, precizeaza Mencinicopschi. Vitaminele A, D si E, calciul, fierul, antioxidantii si acizii grasi continuti de macese imbunatatesc sistemul imunitar.

Potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetatori ai Universitatii din Copenhaga, pudra de macese este de trei ori mai eficienta decat paracetamolul in reducerea durerii cauzate de osteoartrita si nu produce niciunul dintre efectele secundare neplacute, asociate cu analgezicele obisnuite.

Efecte antiinflamatorii pot avea si 50-100 de grame de fructe consumate sub forma de piure sau ceaiurile de macese, spune specialistul roman in alimentatie.

Coacazele negre contin un numar foarte mare de minerale si vitamine, inclusiv vitamina C intr-o forma care se dovedeste a fi cea mai stabila dintre toate fructele, rezistand la caldura si oxidare.

Coacazele negre, folosite mai ales ca pulbere, revitalizeaza rapid organismul, ajuta la reechilibrarea metabolismului, normalizeaza activitatea nervoasa, maresc acuitatea vizuala, elimina anemia si favorizeaza procesele de crestere si refacere.

Fructul de catina contine de 10 ori sau chiar mai multa vitamina C decat citricele. Aceasta este esentiala in biosinteza colagenului, substanta care ajuta la pastrarea aspectului neted si tanar al pielii.

Fragii contin calciu, fier, celuloza, fosfor, magneziu, potasiu, siliciu, iod, vitaminele B, C, E, K si levuloza, indicata diabeticilor. Sucul e indicat in astenie, reumatism, hipertensiune si arteroscleroza. Atentie la alergia la fragi: fructele trebuie testate la primul consum, mai ales in cazul copiilor.

Sursa: www.doctorulzilei.ro

https://www.amsieu.ro

Related posts

Vrei sa îți masori glicemia ? Hai la mall !

observator

Coronavirus. 26 de romani în carantina. 2.077 sunt monitorizate la domiciliu

observator

Autosanitară la standarde europene pentru pacienții Spitalului de Pneumoftiziologie

observator