Observator Transilvan
Mures

Ieri, poliţiştii de la siguranţă şcolară şi prevenire au desfăşurat, în proximitatea zonei Lacului Ursu, din Sovata, o activitate preventiv-educativă, pentru prevenirea comportamentelor de risc victimal sau infracţional.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au oferit turiştilor broşuri şi pliante redactate în patru limbi (română, maghiară, engleză, germană) ce conţineau sfaturi cu caracter preventiv.

Totodată, copiilor le-au fost oferite recomandări pentru o vacanţă în siguranţă, bucurându-se în acelaşi timp de baloane şi dulciuri, ca recompensă pentru participarea şi implicarea activă în activităţi.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

RECOMANDĂRI:

Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător.Este posibil ca acesta să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să pătrundă în locuinţă cu scopul de a sustrage bani sau bunuri.

Nu vă transformaţi conturile de pe reţelele de socializare în surse de informaţii pentru infractori.

Evitaţi prieteniile cu persoane pe care nu le cunoaşteţi în realitate şi nu dezvăluiţi date despre dumneavoastră celor pe care îi cunoaşteţi doar din mediul online.

Dacă locuiţi la parter sau la ultimul etaj, nu lăsaşi ferestrele deschise atunci când nu sunteţi la domiciliu.

Rugaţi vecinii să vă supravegheze locuinţa atunci când  lipsiţi de acasă, mai ales pe o perioadă mai mare de timp.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Educatoare depistata cu COVID

observator

Noua lista a tarilor cu risc epidemiologic

observator

Avem si epidemie de rujeola

observator