Observator Transilvan
Hunedoara

În această dimineaţă, poliţişti rutieri hunedoreni au organizat o serie de activități de control în trafic, fiind vizate, cu precădere, autovehiculele de transport public de persoane, inclusiv cele în regim „taxi”

În cadrul acţiunii, poliţiştii hunedoreni au verificat în special aspecte privind legalitatea tipului de transport, efectuat prin curse regulate şi ocazionale, dar şi deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto. Poliţiştii rutieri au acordat o atenţie deosebită verificării respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, dar şi respectării capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare (şi care pot deveni victime, în cazul unui eveniment rutier sau chiar a unei frânări bruşte a autovehiculul).

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Poliţiştii au verificat în special aspectele legale privind siguranţa circulaţiei: starea psiho-fizică a conducătorilor auto, verificarea alcoolscop a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport, respectarea limitelor legale de viteză pe categorii de drumuri, valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

În cadrul acţiunii de astăzi, în intervalul orar 07:00-09:30, poliţiştii rutieri au oprit pentru control 141 de autovehicule de transport persoane, iar pentru neregulile constatate au aplicat 51 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 10.000 de lei (fără a se înregistra aspecte de natură penală).

Cele mai frecvente abateri sancţionate de poliţişti s-au referit la neportul centurii de siguranţă, faptul de a nu emite bilete de călătorie pasagerilor ori nerespectarea traseului de circulaţie stabilit.

Acţiunile de control în trafic vor continua în perioada următoare şi au drept scop adoptarea de către participanții la trafic a unei conduite preventive atunci când se află pe drumurile publice. Poliţiştii rutieri fac apel la toți participanții la trafic  să-și regândească comportamentul atunci când circulă pe drumurile publice, pentru a reduce pericolele din trafic și pentru a crește gradul de siguranță rutieră, indiferent dacă se deplasează cu mașina, motocicleta, bicicleta, trotineta electrică sau în calitate de pieton.

Prin activitățile derulate, polițiștii rutieri vor urmări prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere grave, în perioada următoare organizând, pe nivelul întregului judeţ, acţiuni vizând respectarea regulilor de circulaţie de către pietoni, utilizarea telefoanelor mobile de către cei aflaţi la volan, nerespectarea regimului legal de viteză, comportamentul agresiv la volan ori consumul de băuturi alcoolice sau substanţe interzise.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Cate documente vor fi valabile in Romania ?

observator

Pensionarea la 70 de ani !

observator

Politistii vor primi sporuri la salariu

observator