Observator Transilvan
Alba

În minivacanța prilejuită de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”, pentru siguranța tuturor celor care vor participa la evenimentele desfășurate pe raza județului, Jandarmeria Alba.

Va intensifica acțiunile specifice de asigurare și menținere a ordinii și siguranței publice și va desfășura activități de prevenire și combatere a fenomenelor infracționale și contravenționale în zona destinată acestor activități.

În perioada 12-15 august colegii noștri vor asigura ordinea și siguranța publică la manifestările cultural-artistice desfășurate pe raza județului Alba, dintre care amintim „Roșia Montană ALIVE”, „Festivalul Double Rise”, „Festivalul de voie bună de la Știubei”, Festivalul Roman Apulum în Cetatea Alba Carolina.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

De asemenea, luni, 15 august, jandarmii vor fi prezenți pentru buna desfășurare a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea “Adormirii Maicii Domnului” la hramul Mănăstirii Dumbrava, hramul Mănăstirii Rîmeț, hramul Mănăstirii Oașa, și la bisericile din Alba Iulia, Cugir și Blaj.           

  Pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure ordinea publică,  Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu“ Alba le recomandă persoanelor care participă la aceste activități:

să respecte măsurile stabilite de organizatori precum și indicațiile și îndrumările jandarmilor;

să evite implicarea în conflicte de orice natură;

să acorde o atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje etc.);

totodată părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție sporită copiii;

             De asemenea în această perioadă, jandarmii montani vor acționa zilnic în sprijinul turiștilor din zona stațiunilor Șugag, Arieșeni și Roșia Montană, fiind pregătiți să intervină atunci când situația o impune. Pe această cale jandarmii montani îi sfătuiesc pe iubitorii muntelui să țină cont de o serie de recomandări, cum ar fi:

să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeții;— să se informeze asupra itinerarului propus, gradului de dificultate, condițiile climatice locale;

să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac și trusă de prim ajutor;— să folosească numai traseele marcate și să urmărească marcajele de pe traseu;

să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane, apelând numărul unic de urgență 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunță, câte persoane au nevoie de ajutor și detalii ale locului unde sunt persoanele aflate în dificultate.

           În cazul în care sunteți martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, solicitați ajutorul forțelor de ordine sau apelați numărul unic de urgență 112.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Bărbat lovit mortal de tren

observator

Va fi nevoie de acordul părinților pentru testarea elevilor

observator

Cum va fi vremea, în week-end, în judetul Alba ?

observator