Observator Transilvan
Harghita

În Sfârșit !

În Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc azi, 26.01.2022 avem 94 pacienți cu Covid-19, îngrijiți pe secțiile pneumologie, boli infecțioase, neurologie (sunt 10 paturi destinate pacienților Covid), pediatrie (sunt 10 paturi destinate pacienților Covid) și compartimentul ATI-Covid (10 paturi).

După ce capacitatea celor două secții de la Șumuleu – secția pneumologie și secția de boli infecțioase – se apropie de capacitatea maximă, spitalul deschide de mâine secția medicină internă pentru pacienții Covid, cu 41 de paturi.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Pacienții cu afecțiuni de medicină internă vor fi primiți pe secția cardiologie. Pentru a asigura rezolvarea fiecărui caz urgent, secțiile cardiologie și medicină internă restrâng internarea celor cu afecțiuni cronice. Cabinetul ambulatoriu de boli interne funcționează în continuare cu programul obișnuit.

De la secția de boli infecțioase a fost deja mutată compartimentul de boli infecțioase non-Covid pe secția dermatologie din data de 18.01.2022.

În spital de mâine vom avea 139 paturi (10 locuri de terapie intensivă) pentru pacienții cu Covid-19. La necesitate numărul de paturi poate fi mărit în continuare, pentru ca toți pacienții să primească îngrijirea necesară.

Dintre pacienții aflați azi în spital 68 au nevoie de oxigen, 6 pacienți sunt îngrijiți pe secția ATI-COVID, în total 23 pacienți sunt în stare critică. 77 la sută din cei internați azi nu sunt vaccinați împotriva SARS-CoV-2.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita cu această ocazie a subliniat, Consiliul Județean face tot posibilul ca pe baza nevoilor și propunerilor spitalului mărirea de capacitate să fie în folosul pacienților, ca fiecare să primească îngrijirea necesară. ”Ținem cont și de faptul că trecerea la școala online este legată de ocuparea în procent de 75 la sută a paturilor de spital destinate pacienților Covid. Încercăm să prevenim și acest lucru prin măsurile luate, să menținem școlile cu prezență fizică” – a declarat Borboly Csaba.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Gest inedit al jandarmilor harghiteni (Foto)

observator

Jandarmii sunt Oamenii de lângă Tine!

observator

Declarația pe propria raspundere rămâne … Dar Vela se mai poate razgandi

observator