Observator Transilvan
Bistrita Nasaud

Inca trei focare de pesta porcina

În urma confirmării pestei porcine africane la porcii domestici în trei exploatații de pe raza localității Buza Cătun, comuna Chiochiș, DSVSA BN a notificat prefectul judeţului în vederea convocării Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) la data de 08.12.2021, având ca scop actualizarea și aprobarea ”Planului de măsuri pentru combaterea şi prevenirea difuzării virusului PPA pe teritoriul județului BN”.

Având în vedere evoluţia şi extinderea galopantă a pestei porcine africane (PPA) pe teritoriul României, s-a delimitat o zonă de protecție de 3 km în jurul focarului, care la rândul ei trebuie să fie într-o zonă de supraveghere cu o rază de 10 km.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Localitățile aflate în zona de protecție sunt: BUZA CĂTUN, MANIC și JIMBOR din JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD.

Zona de supraveghere: BUNGARD, SĂLCUȚA, FÂNTÂNELE, MORUȚ, MATEI, CORVINEȘTI, STRUGURENI, CHIOCHIȘ, APATIU, BOZIEȘ, CHEȚIU, ȚENTEA, ZORENI, BUDEȘTI și SÂNICOARĂ din JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD; DIVICIORII MARI, DIVICIORII MICI, NĂSAL, BUZA, ROTUNDA, LACU, FELDIOARA, COPRU și ȚAGA din JUDEȚUL CLUJ.

Din zona afectată fac parte fondurile de vânătoare: 39 Micesti, 36 Jimbor, 37 Matei, 38 Sanmihai din JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD și 15 Țaga, 30 Cătina, 29 Geaca din JUDEȚUL CLUJ.

Related posts

APIA: Se depun cererile de plata pentru motorina

observator

Aproape 2 milioane de euro pentru reabilitarea spitalului

observator

Femeie salvată. S-a intervenit rapid (Foto)

observator