Observator Transilvan
Bihor

Incendii în Tinca, Oradea, Aleșd și Uileacu de Munte

 

Incendii în miez de noapte, în Oradea și Tinca

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

 

În cursul nopții de miercuri spre joi, 06 ianuarie a.c., în jurul orei 00.20, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea au fost alertate pentru stingerea unui incendiu produs pe strada Podului din municipiu.

La sosirea gărzii de intervenție, flăcările se manifestau violent la containere de gunoi amplasate într-un țarc, existând un risc ridicat de extindere a acestora la autovehiculele aflate la aproximativ 50 de centimetri de focarele de incendiu. Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul în circa 10 minute de la primirea apelului, salvând autoturismele parcate în imediata proximitate.

În urma producerii evenimentului, provocat, cel mai probabil, de o țigară nestinsă aruncată la întâmplare, au ars două containere de gunoi din plastic și deșeuri menajere.

 

Tot în data de 06 ianuarie a.c., în jurul orei 01.55, echipajele Gărzii de Pompieri Tinca au fost mobilizate pe strada Avram Iancu din localitate, unde au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care se manifesta la un autoturism, cu posibilitate de propagare la locuința în apropierea căreia autovehiculul era parcat.

Incendiul, generat, cel mai probabil de un scurtcircuit, a fost stins rapid de echipajele de pompieri.

În urma evenimentului au ars geamurile din spate și luneta mașinii, o parte din portbagaj și două anvelope.

Atenție la coșurile de fum și la afumători!

 

Miercuri, 05 ianuarie a.c., pompierii Stației Aleșd au stins un incendiu izbucnit la coșul de fum necurățat de funingine al unui bloc de locuințe situat pe strada Ciocârliei din localitate, împiedicând producerea de daune materiale.

 

În aceeași zi, echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea au intervenit pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la o construcție auxiliară din curtea unei gospodării situate în localitatea Uileacu de Munte, comuna Paleu.

Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, împiedicând propagarea incendiului la locuința situată la câțiva centimetri de construcția afectată de flăcări.

În urma incendiului au ars o afumătoare și bunuri depozitate în magazie.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, produs de utilizarea focului deschis în spații închise, în interiorul magaziei fiind improvizată o afumătoare.

 

În scopul prevenirii unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor reaminteşte cetăţenilor obligativitatea respectării următoarelor norme de apărare împotriva incendiilor:

 

se interzice folosirea afumătoarelor improvizate ori amplasarea acestora în magazii, şuri, remize, sub şoproane sau lângă materiale combustibile. Afumătorile se confecţionează din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile şi se amplasează independent de celelalte construcţii din gospodărie;

se interzice folosirea afumătoarelor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului ori lăsarea deschisă a uşiţelor de curăţare.

Related posts

Vânt, vijelii și grindina in Transilvania

observator

Se relaxează restricțiile !

observator

Masca și pentru copiii din clasele primare

observator