Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Harghita Hunedoara Maramures Mures Pastila de sanatate Salaj Satu mare Sibiu

Incepe vaccinarea copiilor

Autoritățile sanitare din România adună datele despre centrele care urmează să fie înființate pentru vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. Centrele vor fi înființate în spitale, în spațiile unde se pot vaccina adolescenții, însă cei mici se vor putea vaccina și la medicii de familie.

Valeriu Gheorghiță anunță că termenul la care se așteaptă decizia pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani a fost de la Agenția Europeană pentru Medicamente a fost devansat.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Ne așteptăm ca în a doua parte a lunii noiembrie să avem această autorizare, probabil undeva pe data de 25 noiembrie. Pentru vaccinul de la compania Moderna care, de asemenea, a depus documentația de evaluare la Agenția Europeană a Medicamentului, se așteaptă că autorizarea să se acorde la jumătatea lunii decembrie”, afirmă medicul.

Potrivit acestuia, sunt deja începute campanii de vaccinare pentru această grupă de vârstă în Statele Unite, în Israel. În Statele Unite în prima săptămână au fost vaccinați peste 900.000 de copii din grupa de vârstă 5 – 11 ani. În ce privește Europa, Austria a decis debutul campaniei de vaccinare pentru această categorie de vârstă înainte de autorizare.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Zeci de mii de bilete de tratament, în acest an, pentru pensionari

observator

Sunt probleme cu produsele congelate. S-au dat amenzi usturatoare

observator

Declarația pe propria raspundere rămâne … Dar Vela se mai poate razgandi

observator