Observator Transilvan
Alte stiri

Să ajutăm din inimă … o inimă de copil

Uneori viața este ca un tăvălug care distruge și gonește tot ce găsește în cale. Liniștea care până mai ieri era în făgașul său normal, de la o secundă la alta se schimbă registrul și totul este dat peste cap.

Cam așa ar putea să înceapă povestea unei tinere cu multe ambiții, Ștefania Mioara Furtună. De la simple dureri de cap, fata de doar 17 ani a primit un diagnostic cumpli: tumoră pe creier. Medicii îi zic: astrocitom difuz grad 2-3. Pentru a se face bine, tânăra are nevoie de 16.500 de euro, bani care să acopere investigațiile medicale, operația, transportul și cazarea. Intervenția chirurgicală se va face la o clinică din Turcia. 

https://www.trra.ro

Ștefania a ajuns cu părinții la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti unde au făcut mai multe RMN-uri, iar medicul care a tratat-o a decis că trebuie să facă operația pentru a încerca să îndeparteze cat mai mult din tumoare. Operatia a avut loc pe data de 29.08.2018 si a durat 4 ore. Biopsia efectuata ulterior a confirmat că are un astrocitom difuz de grad 2 spre 3. 

Au urmat apoi ședințe de radioterapie.

“De la spitalul Universitar am venit la I.O.B unde am început alte investigații, am făcut un RMN la cap și pe coloană și un CT de plan pentru a putea începe radioterapia. În urma RMN-ului  doamna doctor a observat că tumoarea este încă acolo, iar la operație sa scos doar o probă de biopsie. Ni s-a spus că nu pot începe radioterapia pe o tumoare de această dimensiune, și ni s-a propus o a doua operație  la spitalul  Marie Skłodowska Curie .Între timp am căutat parerile a mai multi doctori neurochirurgi, toți fiind de parere că tumoarea este prea răspândita în creier pentru a mai putea fi operată și că singura cale este începerea tratamentului. Domnul doctor de la Marie Curie a fost singurul care s-a oferit să opereze și să încerce să scoată cât mai mult din tumoare știind că nu are tehnologia medicală necesară să scoată in totalitate”, povesteste stefania.

A doua intervenție chirurgicală a avut loc pe data de 14.11.2018, a durat 9 ore și parintii au fost informații că a fost inlaturata 70% din tumoare și că mai mult nu se poate deoarece îi v-a afecta vorbirea si gandirea, si ca tumoarea este  benignă de grad 2.

“După 4 zile ne-am întors la I.O.B unde ni sa spus că tumoarea este malignă de grad 2 spre 3, și că urmează să începem tratamentul cu radioterapie. Au făcut un CT de plan care a fost urmat de 3 cure de chimioterapie care au avut scopul să țină în loc tumoarea  datorita faptului că începerea tratamentului a fost amânată în repetate rânduri, iar pe data de 28.01.2019 a fost chemată să începă radioterapia, dar care nu a început-o din cauza faptului ca rezultatele analizelor de sânge au ieșit proaste”, își continuă Ștefania povestea.

Pe data de 25.01.2019 au fost la doctorul Akin Akakin de la Spitalul Medical Park din Turcia, care a venit în Constanta pentru a oferi gratuit consultanță medicală pacienților. După ce s-a uitat pe toate documentele și pe ultimul CT făcut a spus că tumoarea este încă acolo și că ar fi  foarte folositor un RMN deoarece CT-ul nu era foarte clar.

“A doua zi, pe data de 26.01.2019 a făcut un RMN de urgență și am revenit la domnul doctor cu el, care ne-a spus că jumătate din tumoare se află încă  în creier și că este tumoare benignă de grad 2 dar care trebuie scoasă în totalitate din creier, deoarece aceasta nu va fi eliminată total în urma radioterapiei și ca pe viitor sunt șanse foarte mari să reapare și să evolueze într-o tumoare malignă agresivă. Domnul doctor ne-a asigurat că tumoarea poate fi scoasa in totalitate si ca dumnealui poate efectua aceasta operatie in Turcia si ca aceasta nu va afecta vorbirea, gandirea și nici nu mă va lăsa cu probleme.  In urma acestei operații nu va mai trebui să fac chimioterapie și nici radioterapie și nici tumoarea nu va mai apărea”, este povestea tinerei.

Pentru a o ajuta pe Ștefania puteți face donații în următoarele conturi bancare:

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”

Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Va rugam sa specificati numele de familie al copilului pentru cine faceti donatia!

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Cum se vor organiza nunțile și evenimentele de acum încolo ?

observator

Ce obligații au angajatorii în cazul concedierilor colective

observator

Cati elevi vor fi intr-o clasa in noul an scolar ?

observator