Pepenele rosu, cel mai sanatos fruct al verii - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Pastila de sanatate

Pepenele rosu, cel mai sanatos fruct al verii

Pepenele roșu este unul din fructele vedetă ale verii. Important de menționat este faptul că acesta este plin de nutrienți esențiali care aduc beneficii sănătății.

Aceștia au peste 90% apă și sunt plini de electroliți, ceea ce îi face aliați de nădejde împotriva deshidratării. În plus, are foarte puține calorii, aproximativ 30 de calorii la 100 de grame de fruct. De aceea și sunt buni pentru doamnele care vor să slăbească sau să piardă kilograme.

https://www.trra.ro

Pepenele roșu este și o sursă excelentă de vitamine. Are vitamina A, care are o serie de proprietăți antioxidante și ajută la menținerea în stare optimă a vederii. De asemenea, are un rol important în păstrarea pielii sănătoase. Are și vitamina C care contribuie la dezvoltarea rezistenței împotriva infecțiilor și care luptă cu radicalii liberi. Conține și vitamina B6 care contribuie la buna funcționare a creierului și care ajută la producerea de anticorpi.

Un alt component important pe care îl găsim în pepenele roșu este licopenul. Acesta este un puternic antioxidant ce poate provoca reacții benefice pentru organism. Studiile de specialitate susțin că acesta este asociat cu menținerea sănătății inimii, cu reducerea rigidității arterelor și cu prevenirea unor tipuri de cancer.

Mineralele ca potasiu și magneziu care se găsesc în pepenele roșu mențin sănătatea cardiovasculară, funcționarea creierului. În plus, ajută la împiedicarea retenției de apă din corp. Magnzeiu este un mineral care participă la peste 200 de reacții biochimice în organismul uman. Mai exact, din funcțiile acestuia putem aminti de: asigură funcționarea normală a mușchilor și a nervilor, ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge.

Atenție! Nu fugi de sâmburii de pepene! Aceștia sunt o reală sursă de vitamine, minerale, acizi grași și aminoacizi benefici pentru sănătate.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Ai probleme cu vederea? Acest fruct s-a dovedit miraculos

observator

Consultatii gratuite intr-o localitate din judet. Vezi unde și când

observator

Covid. Romanii se vor putea vaccina gratuit

observator