Observator Transilvan
Alte stiri

Sorina Pintea face plângere la DNA pentru cardul de sănătate

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că va face o plângere penală către DNA pentru situaţia creată după blocarea sistemului de gestionare a cardului naţional de sănătate.

“Noi am atras atenția prin Ministerul Sănătății asupra pericolelor la care este supusă. CNAS nu este în subordinea Ministerului Sănătății. Ştim că sistemul nu a funcţionat. Azi s-a dat drumul, dar a înregistrat din nou sincope, aşa că astăzi se va face o procedură în regim de urgenţă pentru achiziţionarea de servicii IT, deoarece pentru baza de date contractul a expirat. Controlul început în iunie va fi finalizat în luna iunie și va spun cu certitudine că acest control va fi depus la DNA. Din punctul nostru de vedere există fapte de natură penală”, a declarat Sorina Pintea.

https://www.trra.ro

“În ultimii ani, CNAS, uzând de procedee birocratice exagerate, a blocat ceea ce înseamnă funcționarea normală a sistemului. Sunt niște proceduri care puteau fi finalizate cu toate contestațiile din lume. Sunt lucruri care au îngreunat și au afectat foarte mult funcționarea acestui sistem”, a afirmat ministrul Sănătății.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Vreme rea pana miercuri

observator

Bilant sumbru ! Înca trei decese din cauza coronavurusului ! În total, 11 morți !

observator

Semnaturi pe doua roti: Se aduna semnături pentru candidatura lui Dan Barna

observator