Observator Transilvan
Sport

Peste 100 de sahisti din 8 tari si-au dat intalnire la Satu Mare

În urmă cu cinci ani se făcea prima mutare la festivalul de șah care avea să devină unul tradițional în municipiul Satu Mare. Un regal șahist care și-a câștigat notorietatea grație bunei organizări, prin participarea unor șahiști valoroși din diferite părți ale bătrânului continent, dar și de pe alte meleaguri.

Festivalul Internațional de Șah Satu Mare (FISSM) ajunge în anul 2019 la ediția cu numărul 6. În perioada 2-8 august, organizatorii pun la dispoziție 6 turnee, toate interesante. Piesa de rezistență o reprezintă Memorialul ”Iuliu Szabo”, un Open general dedicat celui mai valoros șahist pe care l-a dat județul Satu Mare. Ca mărime, se poate spune că este al doilea Open al României, după cel de la Arad.

https://www.trra.ro

Înscrierile au început în luna aprilie, iar înainte cu o săptămână de start, pe lista înscrișilor la turneul principal figurează 102 șahiști din România, Slovacia, Republica Moldova, Ucraina, Germania, Ungaria, India și Serbia. Pe lângă cei doi mari maeștri, Vlad Jianu (România) și Vasile Sanduleac (Republica Moldova), și-au confirmat prezența numeroși maeștri internaționali, maeștri FIDE și nu numai. De asemenea, partea feminină va fi reprezentată puternic de WGM Irina Ionescu, WCM Denisa Bucur, Doina Fenyvesi. Iar lista poate continua.

Totodată, Turneul B se anunță a fi cel mai disputat din istoria FISSM. Fondul de premiere a crescut simțitor, iar înainte cu mai bine de o săptămână de start, lista cuprinde aproape 80 de șahiști cu Elo sub 1700, din România, Ungaria și Republica Moldova.

Ediția 2019 FISSM, găzduită de Casa Meșteșugarilor (str. Ștefan cel Mare, nr. 18), dispune de un fond total de premiere de 30.000 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Baschet: Victorie in EuroCup. Mai sunt sanse (Foto)

observator

S-a tras cortina peste cel mai puternic festival de șah din istoria județului Satu Mare!

observator

Tudor Șomăcescu se alătură lotului de seniori al celor de la U-BT Cluj

observator