Feerie de lumini la Satu Mare ! A fost pornit iluminatul festiv de sărbători (Foto) - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Satu mare

Feerie de lumini la Satu Mare ! A fost pornit iluminatul festiv de sărbători (Foto)

Satmarul a îmbrăcat în aceasta seara (azi, 29 noiembrie) straie de sărbătoare. Feeria de lumini a umplut centrul municipiului. Iluminatul festiv de sărbători a fost pornit în aceasta seara, la ora 18.00 de catre primarul Kereskenyi Gabor.

Doi brazi împodobiți cu zeci de șiruri luminoase în culorile alb-cald și alb-rece, inspirate de cerul plin de stele din noaptea de Ajun, au fost amplasați în Piața Libertății și unul în Piața 25 Octombrie, iar atmosfera din jurul lor va fi completată de colinde.

https://www.trra.ro

Bradul din Parcul Central este împodobit cu 60 de șiruri de lumini, aproximativ 1.200 metri de șir luminos cu flash, iar la baza bradului Moș Crăciun va lăsa două figurine sub formă de cadouri. Un număr de 45 de copacii care înconjoară parcul și cei din interiorul parcului au fost împodobiți cu lumințe, la fel și gardul viu care vor descrie un decor de poveste. În acest an, s-a făcut legătura dintre Piața Libertății și Piața 25 Octombrie printr-un tunel de luminițe amplasat la ieșirea din Parcul Central, acesta fiind un element surpriză care a fost realizat astfel încât să permită accesul în interiorul lui și din lateral, pentru cei care vor dori să poată face fotografii.

Piața Libertății este împodobită cu 23 de transversale, fiecare transversal fiind compusă din doi îngeri și patru fulgi de nea. De asemenea, la fel ca și anul trecut, au fost împodobite cu transversale și străzile adiacente Pieței Libertății: str. Ștefan cel Mare (7 transversale) str. Horea (6 transversale), str. Al.I.Cuza ( 9 transversale) str. Decebal ( 3 transversale), 1 Decembrie ( 13 transversale), bld. I.C. Brătianu ( 12 transversale). În total: 73 transversale luminoase pe în Piața Libertății și pe străzile adiacente.

Pe transversale s-a păstrat motivul principal „îngerul”, care a fost special conceput special pentru municipiul Satu Mare, fiind un element mai deosebit față de elementele prezentate în anii anterior. De asemenea, alegerea și păstrarea acestui element ca motiv principal decorativ, cu semnificații religioase, are legătură și cu faptul că în acest perimetru au locația trei biserici.

Pasajul Corneliu Coposu prezintă în acest an un element surpriză cu totul deosebit, amplasat chiar la intrarea pe pasaj, o perdea de ghirlande luminoase cu regim de înălțime variabil care simbolizează zăpada căzătoare, formată din becuri led, conceptul fiind întâlnit și în marile orașe europene.

Toți copacii din jurul platoului de evenimente, respectiv 24 de arbori mai mari și 13 copaci mai mici au fost îmbrăcați în luminițe, continuând astfel legătura dintre Piața Libertății și Piața 25 Octombrie. În Piața 25 Octombrie a fost amplasat în brad argintiu, care constituie un alt element de noutate față de anul trecut, fiind împodobit cu 900 de metri de ghirlande luminoase cu flash, în culorile alb-cald , alb-rece.

Cea mai mare parte a Pieței 25 Octombrie este ocupată de patinoarul de 600 metri pătrați care va fi acoperit de o structură sub forma unei plase din 1000 de becuri led care încheie traseul de lumini care a pornit din Piața Libertății.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

O mașină a luat foc. Pompierii la fața locului (Foto)

observator

819 satmareni sunt în carantina

observator

Peste 200 de persoane au intrat în țara, astăzi, pe la Petea

observator