Azi e vineri 13 ! Ce nu ai voie să faci în aceasta zi ? - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Life

Azi e vineri 13 ! Ce nu ai voie să faci în aceasta zi ?

Pentru cei superstițioși, ziua de vineri 13 este o zi în care predomină ghinionul, astfel aceștia se feresc să facă lucruri importante. Medicii spun că această frica se numește triskaidekafobie.

Se spune că această superstiție își are originea în arestarea majorității cavalerilor templieri, inclusiv a Marelui Maestru la ordinul regelui Filip al IV-lea al Franței, pe data de vineri 13 octombrie 1307.

https://www.trra.ro

Foarte mulți se tem să se urce la volan în această zi, însă clubul auto german ADAC, a prezentat o statistică a accidentelor rutiere pentru anul 2000. A reieșit că în zilele de vineri 13 au avut loc 894 de accidente, în timp ce media accidentelor în celelalte zile era de 975.

Pe de altă parte, se mai spune și că nașterea unui copil în ziua de vineri 13 îi va aduce numai nenorociri în viață. Însă, dacă o femeie își serbează ziua de naștere în această zi, se va căsători și va avea un copil în mai puțin de un an.

În plus, potrivit superstițiilor se zice și că nu e bine să te îmbraci în negru pentru că vei purta doliu și nici să te muți în casă nouă pentru că vei avea ghinion.

Toate acestea sunt doar superstiții iar până în momentul de față nu a fost confirmată veridicitatea lor.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Spectacol de colinde pe pasajul din centrul Satmarului (Foto)

observator

De ce amână Ford lansarea SUV-ului Bronco

observator

Feerie de culori la Grădina Botanica

observator