Observator Transilvan
Cluj Turism

Satul de la poalele munţilor, unde tradiția se împletește cu noul

Un sat aflat la doar 30 de kilometri de Cluj-Napoca se remarcă prin numărul mare de turiști străini care îl vizitează în fiecare an.

Satul Sâncraiu a revenit în centrul atenției clujenilor după ce niște fotografii cu obiectele de tâmplărie care îi înfrumusețează străzile au devenit virale pe rețelele de socializare. „Unde pune mâna un om gospodar se vede! Respect și felicitări domnule Poka Andrei-Gheorghe, primar al comunei Sâncraiu!”, a scris pe Facebook Claudiu Sălanță, arhitectul șef al județului Cluj.

https://www.trra.ro

Comuna Sâncraiu (în maghiară Kalotaszentkiraly) se află pe malul râului Călata, la 5 km de Huedin, fiind alcătuită din cinci sate: Sâncraiu, Alunișu, Domoșu, Brășoru și Horlacea. Ea este cunoscută pentru frumusețea locurilor, încărcate de tradiții și obiceiuri, pentru pensiunile care și-au păstrat farmecul caselor de odinioară, dar și pentru numeroșii meșteșugari (dulgheri, fierari, tâmplari, zidari, cojocari) din zonă.

Sâncraiu primeşte în fiecare an 10.000 de turişti în cele 46 de pensiuni. Turiştii găsesc nu doar cazare şi masă, ci şi un mic muzeu, în care pot să vadă mobilier şi ţesături vechi de 200 de ani.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Restaurantele, sub amenintarea lacatelor

observator

O mașina de gunoi a luat foc (Foto)

observator

Minora dispărută a fost găsită

observator