Observator Transilvan
Bistrita Nasaud

Cresc taxele locale și impozitele în Bistrita

Pentru anul 2020, impozitele şi taxele locale datorate de persoanele fizice şi juridice au fost indexate cu rata inflaţiei. Pentru indexarea impozitelor şi taxelor locale aferente anului 2020 s-a utilizat rata inflaţiei de 4,6%. Taxele speciale au fost menținute la nivelul anului trecut.

Valoarea taxei speciale de salubrizare pentru anul 2020 la Bistrița, pentru fiecare categorie distinctă de utilizatori, inclusiv cota aferentă contribuţiilor legale la Fondul de Mediu, este:

https://www.trra.ro

-Taxă utilizatori casnici din mediul urban: 11,5 lei/pers./lună

-Taxă utilizatori non-casnici: 474 lei/tonă.

Consiliul Local Bistrița a stabilit un tarif unic pentru transport local din 2020, de 1,80 lei/călătorie, după ce inițial s-a propus majorarea la 2,5 lei. Astfel, toți cei care circulă cu autobuze Transmixt în oraș sau în cartiere vor plăti un tarif unic de 1,80 lei/călătorie, diferența până la costul propus de Transmixt urmând să fie suportată din bugetul local. Un bilet cu 2 călătorii va costa 3,6 lei, iar un bilet pentru 60 de minute tot 3,6 lei.

Tarifele din 2010 până în 2019 au fost următoarele: Bistrița – 1,80 lei/călătorie, Bistriţa-Viişoara – 2 lei/călătorie, Bistriţa-Unirea – 1,80 lei/călătorie, Bistriţa-Sigmir – 2 lei/călătorie, Bistriţa-Ghinda – 2,50 lei/călătorie, Bistriţa-Sărata – 2,60 lei/călătorie, Bistriţa-Slătiniţa – 3 lei/călătorie, Viişoara-Unirea – 2,50 lei/călătorie.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Crește pensia minima

observator

Ministerul Educatiei majoreaza subventiile

observator

Copiii sub 16 ani nu vor fi vaccinati

observator