Observator Transilvan
Alba Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

Cod galben de ninsori și viscol în mai multe judete din Transilvania

Meteorologii au emis atenționare Cod Galben de ninsori la munte și viscol, valabilă până luni dimineața. Atenționarea este pentru intervalul sâmbătă, 4 ianuarie, ora 18.00 – luni, 6 ianuarie, ora 6.00.

La începutul intervalului în Carpații Occidentali, iar din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică (4/5 ianuarie) mai ales în Carpații Meridionali, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.

https://www.trra.ro

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 65-75 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, mai ales în Carpații Meridionali și de Curbură, peste 90 – 100 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Sâmbătă și duminică, local și temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 45-55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h. Pe parcursul zilei de luni (6 ianuarie) vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice și în Carpații Meridionali.

Zăpada va fi viscolită sau spulberată în zona montană și, trecător, la început în regiunile vestice, apoi mai ales în cele estice, nord-vestice și centrale.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Poșta își reduce, începând de astăzi, programul de lucru

observator

Un nou drum receptionat de Consiliul Judetean

observator

Depuneri de coronite tricolore la Carei

observator