Au trecut sarbatorile ... și a început goana după retetele de slăbit - Observator Transilvan
Observator Transilvan
barfe

Au trecut sarbatorile … și a început goana după retetele de slăbit

Mâine (marți, 7 ianuarie, sa fim mai precisi cu socotelile) se cam gata sarbatorile de iarna … dacă nu punem la socoteala și alea pe rit vechi, ale sarbilor, ucrainienilor, etc. Au fost cam doua săptămâni de benchetuiala și nu în ultimul rând de indopare cu tot soiul de alimente care mai de care mai bogate în ditamai colesterolul.

Treaba cu colesterolul e cam la moda de o vreme și, mai mult decât atât, nici doctorii nu se feresc să ne bage în cap cum ca acel colesterol ar fi al dracului de periculos pentru sanatatea noastră. Nu vrem sa fim rai deloc, dar indoparile astea trag după sine și retete de slăbit, vizite la nutritionisti și la sălile de fitness. Și asta ca pana la vara cam trebuie date jos kilogramele adunate (na, nu puneți botul prea tare ca nu o fi kilograme, ci doar niște grame). Apoi colesterolul asta, dacă citim prea mult despre el chiar ca ne baga în boli. Este așa o maladie psihiologica secolului. Ca doar toate se leagă de colesterol, ingrasare, depuneri de grăsimi, etc … și sa nu uitam de banii dați pe retete de slăbit.

https://www.trra.ro

Dar pana la vara mai vine o serie de sărbători. Alea-s și mai bogate în grăsimi și toate cele numai bune de (ne)mancat. Aveau batranii o metoda de a-i veni de hac colesterolulu. Nu stiau ei care-i treaba, însă după mancatul de dimineața, cum era masa pe vremuri cu slanita (numai bogata în grăsimi), omul de la țara mai lua și o gura de palinca. Na, apoi alcoolul regla fain frumos nivelul de colesterol. Si asta nu e gluma, pune-ți mana și citiți prin cărțile de medicina ca treaba sta tocmai așa. Bine, nu alcoale pana la betiile alea crunte care îți mănâncă toți neuronii, cum se întâmpla pe la chefurile de astăzi … ci doar un paharel. Și oamenii de atunci nu aveau treaba nici cu bolile de inima, nici cu colesterolul și nici cu depunerile de grăsimi.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Taximetriștii înjură ca la ușa cortului. Ce i-a apucat

observator

„Calurile” de pe teren îl enerveaza ! A lipit un avertisment pe stalp ! (Foto)

observator

Institutii paralizate … dar ne pregătim de bairamul de 1 Mai

observator