O mamica are nevoie de ajutor. Sufera de o boala grea - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Alte stiri

O mamica are nevoie de ajutor. Sufera de o boala grea

O mamica de 42 de ani are nevoie de ajutor, după ce a fost diagnosticata cu cancer mamar. Costurile tratamentului se ridica la suma de 75.000 de euro.

Sunt Catrina Rebegea, am 42 de ani, sunt căsătorită, mămica unui băiețel minunat de 6 ani. Trăiesc un coșmar care a început în iulie 2018, cu un diagnostic dur și sec: cancer mamar, unul foarte agresiv și greu de tratat.

https://www.trra.ro

Un șir de erori au construit povestea mea, căreia îi pot da titlul “Cum poți să mori în România dintr-un fleac”. Mi s-a spus, cu o suficiență de sine greu de uitat, “Asta nu e cancer, e un fleac”. A urmat o operație incompletă și apoi adaptarea tratamentului din mers. S-au înșelat, “Fleacul” era cancer.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, am trecut peste toate, oricât de grele. Păream bine. Până în iunie 2019, când am descoperit 2 ganglioni intramamari maligni. A urmat altă intervenție efectuată de alți medici, dar și ea inadecvat, în ciuda asigurărilor și recomandărilor primite. Am făcut imediat recidiva locală, cancerul răspândindu-se agresiv și violent în interiorul toracelui. Nici această recidivă nu a fost depistată la timp, fiind considerată inițial o fibroza cauzată de radioterapie și de intervenția chirurgicală.

Într-o luna și jumătate s-a dezvoltat o tumora interioara de 8 cm, vizibilă apoi și la exterior, impreuna cu alte metastaze ganglionare și posibil pulmonare. Acest tip de cancer, triplu negativ, este rar (aproximativ 15 % dintre cancerele de san) și este specific celor cu vârste de pana la 45 de ani. Am reinceput chimioterapia, dar tipul de celulă este rezistent la acest tratament.

Timpul meu în această lume a fost estimat de medicul oncolog la 2 – 3 luni de viață cu tratamentul clasic. Șansa mea este un tratament inovator, imunoterapie (Atezolizumab & Nab-paclitaxel ), tratament disponibil în Europa, dar care nu este încă aprobat și decontat în România. Rezultatele obținute până acum cu acest tratament la alte paciente îmi dau speranțe mari și dorința de a-l urma cât de repede posibil, din ianuarie. Costurile acestei terapii sunt însă prea mari pentru mine și familia mea. Este nevoie de 75000 Euro.

Mi se spune ca sunt o luptătoare, că sunt puternică. Sunt și lupt,. Dar am nevoie de toate armele în această LUPTĂ în care trebuie să îl înving pe Mr C (prescurtarea adaptată de la Monster Cancer și nu de la Mister Cancer – pentru ca da, simt ca lupt cu un monstru).

E inutil să spun cât de frustrant este că statul roman are mereu alte priorități financiare și nu poate da aceleași șanse la viață pe care alte țări din lume le oferă deja.

O să spun și strig insă că vreau sa trăiesc, că vreau sa fiu alături de copilul meu aici, nu “din cer”.

Știu ca viața mea nu va mai fi la fel, dar nu vreau sa plec, vreau să rămân.
Am o mare credință în Dumnezeu, știu că există minuni și că uneori minunile EL le face și prin noi, oamenii. Știu că există oameni cu suflet mare care vor sa ajute și că nimic nu e imposibil atunci când binele ne unește”.

Toți cei care vor sa o ajute pe Catrina, o pot face prin donații, fie cu ajutorul campaniei Facebook, plata cu card (butonul “Doneaza”) ori in conturile:

Cont RON – RO04 BACX 0000 0032 7742 8000
si
Cont EURO – RO74 BACX 0000 0032 7742 8001, deschise la UNICREDIT BANK
beneficiar REBEGEA ALINA CATRINA.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Ce numere au iesit la Loto ?

observator

Ultimul tun ! Dar de aici va ieși cu scandal !

observator

Aproape 60.000 de persoane au trecut granița în ultimele 24 de ore

observator