O noua oferta turistica in Covasna, dezvoltata de doi tineri. Plimbatul cu balonul cu aer cald (Foto) - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Covasna Financiar Turism

O noua oferta turistica in Covasna, dezvoltata de doi tineri. Plimbatul cu balonul cu aer cald (Foto)

Izolda și Gyula Kovacs, doi tineri din Targu Secuiesc au lansat o noua oferta turistica în judetul Covasna, plimbatul cu balonul cu aer cald, după ce au câștigat o finanțare prin Programul StartUp Now.

Am avut un vis şi în fiecare dimineaţă îi spuneam soţiei, la micul dejun, că o să facem asta într-o zi. Nu aveam fonduri, baloanele sunt scumpe, plus că mai trebuia să fac şi şcoala de pilotaj (…) Am fost anul trecut şi am dat examenul în Ungaria, am făcut teoria, apoi practică în ţară. E o treabă foarte serioasă, îţi trebuie pregătire ca şi pentru pilotarea aeronavelor, trebuie să ştii totul, de la meteorologie până la navigare, trebuie şi examen psihologic şi medical”, a declarat Kovács Gyula.

https://www.trra.ro

Balonul l-a cumpărat din Cehia, cu aproape 60.000 de euro..

„În Europa sunt doar trei fabrici de baloane, iar noi l-am cumpărat din Cehia. A costat aproape 60.000 de euro. Am mai pus şi noi bani şi am cumpărat şi un jeep ca să putem să ne deplasăm, pentru că mai avem o echipă după noi care ne ajută să decolăm şi să ne recupereze de unde aterizăm (…) Este o afacere de nişă pe piaţa românească (…), nu e concurenţă mare”, a mai spus acesta.

Cei care doresc să se plimbe cu balonul cu aer cald trebuie să se programeze cu 14 zile înainte. Zborul se efectuează în grup de minimum 3-4 pasageri, iar călătoria durează aproximativ o oră.

Programul StartUp Now, derulat anul trecut de Consiliul Judeţean Covasna, a oferit posibilitatea unui număr de 40 de tineri să obţină un sprijin financiar nerambursabil de 40.000 de euro pe baza unor planuri de afaceri.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leul pierde teren în faţa euro

observator

APIA lansează 3 scheme noi de sprijin pentru fermieri!

observator

Kind Market – platforma de schimb de servicii între freelancerii și antreprenorii locali

observator