Protest la CFR. 19 trenuri anulate - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Arad Brasov Cluj Satu mare Sibiu

Protest la CFR. 19 trenuri anulate

Cei care asigură întreținerea trenurilor și-au încetat activitatea azi (16 ianuarie) dimineața în mai multe județe din țară. Este vorba despre depourile din: București, Cluj, Iași, Brașov, Galați, Satu Mare, Timișoara, Arad, Ploiești, Pitești, Sibiu. 19 trenuri au fost anulate.

Cei care se ocupă de mentenanța și revizia locomotivelor sunt în grevă pentru că CFR Călători refuză să încheie un nou contract de mentenanță. Există acel protocol conform căreia o locomotivă trebuie să intre în revizie din trei în trei zile.

https://www.trra.ro

Vechiul contract de mentenanță între CFR Călători și SCRL a expirat în data de 31 decembrie 2019. Deși nu au existat diferențe majore pe plata, pe valoarea financiară a contractului, CFR nu a dorit să mai semneze contractul, trecând la înființarea unor puncte paralele de lucru, fapt care ar duce la falimentarea intenționată a SCRL Brașov. Salariații SCLR, în număr de 1.500 de angajați, au drepturi restante de recuperat, iar falimentarea intenționată ar împiedica salariații SCRL să recupereze drepturile financiare restante”, explică Ghiță Nicolae, lider de sindicar SCLR.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Doua zile fără curent în municipiu

observator

Sancțiuni mai mari pentru comercianții care vând țigări minorilor

observator

Mihai Eminescu – omagiat la Satu Mare în 15 iunie

observator