Sibiul, primul oraș cultural din Romania - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Sibiu Turism

Sibiul, primul oraș cultural din Romania

Sibiul este primul oraș cultural din Romania, spune directorul Casei de Cultura a municipiului, Ovidiu Dragoman, inițiatorul agendei culturale al orasului. Aceasta a fost introdusă în anul 1998 și, la începuturi, se țineau doar trei festivaluri în oraș.

Agenda culturală este un instrument dedicat operatorilor culturali pe care am introdus-o în viața Sibiului în 1998. La vremea respectivă, operatorii culturali și inclusiv intituțiile culturale nu prea știau despre ce e vorba, pentru că nu știam cum se operează cu un asemenea instrument. Au fost câțiva ani de zile în care am dus o muncă grea de convingere, de explicare fiecăruia ca să poată înțelege că, cu ajutorul agendei culturale, se poate opera mult mai simplu în cultură.

https://www.trra.ro

În primul an, pe agenda culturală aveam trei sau patru festivaluri. Erau festivalul de Teatru, de Jazz și de Folclor. Astăzi avem un număr impresionant de activități culturale. Noi nu mai gestionăm agenda culturală din 2014, ea e în gestiunea Primăriei. Și, de fapt, așa am și creat-o: să fie un instrument al Primăriei de colaborare cu operatorii culturali, însă am gestionat-o ani buni.

Instrumental de lucru numit agenda culturală ulterior a fost procesat de multe alte orașe din țară. Orașe cu activitate bogată culturală. Sigur, nu l-am inventat eu. Era un instrument european. Noi tindeam către aderare, tindeam să ne aliniem la standarde europene așa că l-am introdus ca instrument de lucru pentru a fi practice în rând cu lumea”, mărturisește directorul Casei de Cultură Sibiu.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Meteorologii anunța vreme rea în toată țara

observator

Ce se va întâmpla cu izolarea și carantinarea

observator

Peste 200 de elevi s-au inscris în etapa specială a Evaluarii Nationale

observator