Și asta o fi buna la ceva ... vom studia norii de daesupra Satmarului - Observator Transilvan
Observator Transilvan
barfe Satu mare

Și asta o fi buna la ceva … vom studia norii de daesupra Satmarului

Mai demult era vorba despre tunuri antigrindina, adică niște „bum-bum”-uri care sa imprastie norii aia rai. Mai nou, se pare, ca se vor face studii meteo.

Cel puțin asta au votat consilierii judeteni (desigur, dacă au știut și au fost atenți la ceea ce voteaza, când au apăsat bumbul de vot). Ce se va face concret. Printr-un anunț de doua rânduri și jumătate, „parlamentul judetean” ne anunța ca se vor face studii meteo și asta împreuna cu ucrainienii. Adică, se va calcula cam pe unde vor călători deasupra judetului norii de grindina.

https://www.trra.ro

Cam așa suna anuntul cu pricina: „Realizăm studii meteo privind traiectoria norilor de grindină deasupra județului Satu Mare, studiu realizat în parteneriat cu Gruparea Europeană de Cooperare Teritorială „Tisza” – Ucraina”. Ce mai e de zis ?

Cu tunurile eram cam pe aproape la ceea ce faceau și dacii când vroiau sa alunge norii grei. Adică, trageau cu săgeți în nori … ca să-i sperie. Având în vedere ca am mai avansat așa o leaca pe drumul tehnologiei, noi ne-am pregătit sa atintim tunurile către cer, ca și cum am vrea sa speriem zeii sa alunge norii de grindina de deasupra Satmarului. Cum o fi cu studiul asta meteo ? Cine o va face ? Cât va incasa pentru asta ? Și mai ales cât de eficient se va dovedi acest studiu ? Rămâne de văzut. Dar totuși (sau poate) ar cam trebui sa fim mandri ca vom avea și noi un centru din asta (sau cum o să-i zica) de calculat nori. Și asta o fi buna la ceva …

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Ziua Jandarmeriei, cu câini și lunetiști

observator

27 septembrie – data alegerilor locale

observator

Sofer beat bine de tot

observator