Observator Transilvan
Maramures Turism

Sezon turistic compromis în Maramures (și nu numai)

Livia Sima, președintele Asociației de Dezvoltare și de Promovare a Turismului din Maramureș, a declarat, pentru Axanews.ro, că sunt mulți cei care și-au anulat rezervările făcute pentru Sărbătorile de Paște, dată fiind situația de urgență decretată pe teritoriul țării.

https://www.trra.ro

O să fie probleme pentru operatorii din turism, fără doar și poate. De Paște or fi caîiva oameni dar, per total, nu arată deloc bine situația. Va fi un impact negativ. Solicitările se retrag și nu se mai fac rezervări, iar cel care are turismul ca venit principal va fi cel mai afectat, va fi zdruncinat serios. Celor care au turismul ca parte secundară, o să le fie mai ușor să treacă peste această furtună. Anul este compromis turistic, asta este clar. Trebuia să avem acum, de BunaVestire, un festival de pricesne la Rohia, l-am anulat, era totul pregătit, dar nu avem ce face. Gradul de ocupare al unităților de cazare turistică din județ nu va fi zero, vor fi cațiva oameni. Concediile, Sărbătorile Pascale sunt compromise”, a explicat Livia Sima.

https://www.trra.ro

Oficialii de la București recunosc că au fost analizate soluții de tipul scutirea de plata taxelor pe salarii pentru următoarele trei luni, cu posibilitatea prelungirii pentru șase luni în caz de necesitate, scoaterea de sub incidența veniturilor salariale a mesei și a cazării pentru angajați sau măsuri care prevăd posibilitatea prelungirii voucherelor de vacanță deja emise, începerea emiterii noilor vouchere de vacanță în următoarele 10 zile pentru susținerea turismului intern, cât și posibilitatea emiterii voucherelor de vacanță în extrasezon.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Handbalistii de la Minaur intalnesc azi Fagarasul

observator

Un tanar de 18 ani, beat crita, s-a rasturnat cu masina

observator

Tamponare pe Gutin. Trei masini implicate (Foto)

observator