Observator Transilvan
Maramures Sport

Cand se va relua Liga Nationala de Handbal ? Nimeni nu poate spune

Pandemia mondială ține pe loc totul, nu numai sportul. În acest moment, nimeni nu poate spune când se va relua Liga Națională de handbal, la masculin și la feminin, nici măcar dacă se va mai relua sau nu. Unele federații naționale au stopat deja întrecerile interne, așa cum s-a întâmplat în Suedia, Norvegia și Germania.

https://www.trra.ro

La suedezi nu se acordă titlul nici la feminin, nici la masculin, dar primele clasate, în ordine, vor merge în cupele europene. De asemenea, nu va retrograda nimeni, pentru că toată lumea mai are încă șanse, urmând să se joace cu un număr suplimentar de echipe.

https://www.trra.ro

În Norvegia au fost desemnate campioanele, dar pentru că existau restanțe a fost împărțit numărul de puncte la numărul de meciuri disputate, iar Elverum și Vipers au fost desemnate campioane. Nici aici nu se va retrograda.

La masculin, în Liga Zimbrilor, e greu se spus ce decizie se va lua. Mai sunt trei etape din sezonul regulat și mai sunt trei meciuri restanță. Variante nu sunt foarte multe și totul depinde de momentul în care se va putea juca din nou. Cum jucătorii nu au voie să facă antrenament împreună, e clar că înaintea reluării întrecerii interne vor fi necesare câteva zile pentru readaptare la efort, pentru a restabili niște coordonate. Variantele sunt puține. Se poate îngheța clasamentul cu ce e acum, se pot disputa toate meciurile din sezonul regulat și apoi termina sezonul. Mai e însă și Final Four-ul Cupei României. Sunt însă și meciuri ale echipei națională, cele de calificare la Campionatul Mondial de anul viitor – echipa noastră va juca două partide cu Bosnia Herțegovina. În cazul în care s-ar califica, ar mai fi nevoie de alte două meciuri, implicit de alte două date libere în calendar.

Nu poți prelungi prea mult întrecerile interne, deoarece sportivii vor rămâne fără contracte în vigoare. Hai să zicem că s-ar mai putea juca în luna iunie, deoarece din iulie pot intra în vigoare noile contracte. Ce faci cu jucătorii, la ce echipă joacă. La cea unde a fost sau la cea pentru care au semnat (în general, contractele noi la handbal sunt făcute cu dfata de 1 iulie).

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Oradenii pierd pe teren propriu. Scor 73-89

observator

Baschet: CSM CSU Oradea pierde meciul cu Ironi Ness Ziona

observator

Monstru de om ! Și-a violat fiica vitrega !

observator