Observator Transilvan
Financiar

Romanii vor fi scutiti 9 luni de la plata ratelor

Guvernul va permite amânarea ratelor pentru următoarele nouă luni, atât pentru persoanele fizice cât şi pentru cele juridice, a declarat,azi, 25 martie, Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, la Realitatea Plus.

https://www.trra.ro

Amânarea se aplică pentru toate tipurile de credite şi pentru întreg sistemul bancar. Clienţii trebuie să solicite băncilor amânarea prin telefon care trebuie să confirme ulterior cererea via e-mail.

https://www.trra.ro

Florin Cîţu a anunţat că o soluţie este 90% agreată cu băncile şi BNR.

Aşa cum am anunţat, pregătim o soluţie pentru ratele românilor. Astăzi (marţi – n.red.) a venit decizia Asociaţiei Europene a Băncilor care permite acest lucru. Este un prim pas, dar care era important pentru a veni cu o soluţie pentru tot sistemul bancar, pentru toţi clienţii, o soluţie pe care o vom adopta joi în şedinţa de Guvern, prin ordonanţă. Detaliile tehnice încă se pun la punct, dar o soluţie care va merge este amânarea ratelor pe o perioadă mai mare de starea de urgenţă. Eu vă spun că aici va fi implicat şi statul, dar nu vom discrimina. Cei care vor cere vor avea acces la această facilitate. Exact cât va fi durata de amânare şi care vor fi condiţiile vom pune în ordonanţa de urgenţă. A trebuit să lucrăm la soluţia tehnică ca să cuprindă pe toată lumea această soluţie”, a afirmat marţi seară Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, la Digi24.

În plus, nu e nevoie de niciun fel de hârtie doveditoare pentru amânarea plăţii ratelor, această formulă fiind adoptată pentru a nu crea probleme suplimentare de tip birocratic. Ministrul a precizat că nu se șterg ratele.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Noaptea mintii ! Valoarea tichetelor de masa creste cu 1 BAN !

observator

Conac scos la licitatie. Care este prețul de pornire

observator

Curs valutar la BNR, azi, 20 ianuarie

observator