Observator Transilvan
Financiar

A fost lansat programul Rabla Plus. Ce sume deconteaza statul

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a demarat miercuri, prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), programul Rabla PLUS. Astfel, persoanele care doresc să achiziționeze o mașină full electric sau electric hibrid plug-in, se pot adresa dealer-ilor validați. Totodată, pentru prima dată în istoria sa, Rabla PLUS permite populației inclusiv achiziția de motociclete full electric.

https://www.trra.ro

Programul de anul acesta păstrează pentru al cincilea an consecutiv cea mai mare primă pentru achiziția mașinilor full electric din Europa: circa 10.000 euro. În ceea ce privește achizițiile mașinilor hibrid plug-in, aceastea sunt susținute prin program cu circa 4.500 de euro, iar motocicletele full electric cu peste 700 de euro, dar nu mai mult de 50% din costul autovehiculelor.

https://www.trra.ro

Programul Rabla PLUS nu condiționează achiziția unui autovehicul nou de casarea unui autovehicul uzat. Însă cei care vor dori să renunțe la o mașină veche, poluantă, vor beneficia în plus și de prima de casare stabilită prin programul Rabla Clasic, în valoare de 6.500 de lei.

Astfel, în condițiile accesării concomitente a celor două programe, sumele decontate prin AFM din costul total al mașinii vor fi de: circa 11.300 de euro pentru mașinile full electric, 5.800 de euro pentru mașinile hibrid plug-in și 1.400 de euro pentru motocicletele full electric, dar nu mai mult de 50% din costul autovehiculului.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Wizz Air angajeaza personal. Unde au loc recrutarile

observator

Avem Guvern ! Noul Executiv depune azi juramantul la Cotroceni !

observator

COVID-19: Masuri luate de ANAF

observator