Politistii avertizeaza ! - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Satu mare

Politistii avertizeaza !

Subiectul „COVID-19” a adus în căsuțele de e-mail ale utilizatorilor o serie de mesaje tematice – „oferte” de materiale de protecție, „campanii” în sprijinul găsirii de vaccin/tratament, „mesaje cu recomandări exclusive” de la organizații de notorietate etc.

https://www.trra.ro

Sunt încercări de phishing prin care expeditorii încearcă să obțină informații personale, informații de pe carduri și alte date asemenea acestora, în scopul fraudării, ori să infecteze dispozitivele de acces la internet cu programe malware.

https://www.trra.ro

Phishing-ul reprezintă mesaje nesolicitate, care provin din surse necunoscute sau care conțin anexe sau link-uri, pe care trebuie să le accesăm, pentru a „prinde oferta”…ori aflarea de „informații exclusive”.

Monitorizarea înregistrărilor de domenii web, care au în denumire termenii coronavirus/covid, a condus la concluzia că majoritatea sunt implicate în campanii malițioase.

Multe dintre ele încearcă să exploateze notorietatea unor organizații – NATO, ONU, Organizația Mondială a Sănătății, etc.

Ceea ce ar trebui să facem este să nu accesăm atașamentele sau link-urile atât de bine evidențiate în mesajele în cauză sau să verificăm informația din alte surse.

Trebuie să știm că simpla atașare sau folosire a unei sigle cunoscute nu arată că un mesaj sau expeditorul lui acționează legal.

Doar pentru că un atașament arată ca un document PDF sau word, nu înseamnă că așa și este ori că este sigur și nu conține malware.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Miros greu deasupra Careiului. „Parfum” de uleiuri greu de respirat

observator

„Ziua porților deschise” la Uzina de apă

observator

Nu au respectat izolarea. Au fost internate în centre de carantina, pe cheltuiala proprie

observator