Varza murata, aliment si medicament ! - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Pastila de sanatate

Varza murata, aliment si medicament !

Varza murată și zeama de varză fac minuni pentru organism, iar iarna consumul acestora este deosebit de indicat.

https://www.trra.ro

Varza abundă în vitamine, fibre și probiotice, iar specialiștii spun că varza murata este un veritabil medicament natural. Practic, această legumă fermentată este o sursă perfectă de probiotice, bacteriile atât de necesare sistemului digestiv. De asemenea, reprezintă o sursă excelentă de fibre, dar și de vitamina C și K, potasiu, calciu și fosfor.

https://www.trra.ro

Foarte bună pentru sănătatea digestivă, combate procesele inflamatorii din organism, mulțumită bacteriilor bune și fermenților care vor popula intestinele. Studiile arată că probioticele ajută la reducerea anumitor simptome digestive, cum ar fi meteorismul, balonarea, constipația și pot fi de ajutor pacienților cu colită ulcerativă sau boala Crohn.

Din ce în ce mai multe studii găsesc o legătură importantă între sănătatea intestinelor și sănătatea generală. Mai mult, probioticele și alimentele fermentate pot reduce riscurile unor boli grave, ca depresia și Alzheimer.

Sistemul imunitar se formează tot în intestine și cum acest aliment sprijină enorm sănătatea intestinală, este lesne de înțeles că varza murată susține semnificativ sistemul imunitar, probioticele ajutând la crearea anticorpilor și reducând riscul de infecții.

Unele studii afirmă că varza murată reduce și riscul de obezitate, ajută la pierderea în greutate, dar este nevoie de strângerea mai multor date în acest sens, mai spun specialiștii. Varza murată este o excelentă sursă de fibre, care conferă senzația de sațietate, oprind astfel pornirea de supraalimentare.

Varza murată este foarte bogată în sodiu. Doar 50g din acest aliment reprezintă o treime din porția zilnică recomandată de sare, atenție la acest aspect. Dacă vă decideți să consumați, adăugați-o înainte la desărat, într-un vas cu apă și renunțați la toate celelalte surse de sare.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Berea consumata moderat poate avea un efect antioxidant

observator

De ce apare respirația urât mirositoare

observator

Dieta delicioasa. Ciocolata care ajuta la slabit

observator