Ce se intampla după 15 mai ? Ce spune Ludovic Orban ? - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Alba Alte stiri Bihor Brasov Cluj Covasna Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

Ce se intampla după 15 mai ? Ce spune Ludovic Orban ?

Premierul Ludovic Orban a declarat că purtarea măştilor în spaţiile publice închise va fi obligatorie atât timp cât va fi necesar, în funcţie de evoluţia răspândirii noului coronavirus în România.

Obligaţia de a purta mască va fi doar pentru spaţiile închise: dacă intrăm la magazin, dacă ne urcăm în mijlocul de transport în comun, la locul de muncă dacă este în spaţiu închis. La deplasarea în aer liber nu va fi o obligaţie, ci va fi la latitudinea fiecărui cetăţean dacă doreşte să poartă mască. Obligativitatea de a purta mască va fi atât timp cât este necesar, în funcţie de nivelul de răspândire a virusului. Cu siguranţă vor fi sancţiuni dacă măsura nu este respectată”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

https://www.trra.ro

Cei care au venituri vor putea să îşi cumpere de la magazin, am vorbit cu lanţurile de magazine să aibă în vânzare astfel de măşti. Pentru persoanele aflate în stare de vulnerabilitate vom căuta un mecanism prin care să punem la dispoziţie aceste măşti necesare într-o cantitate suficiente. Obiectivul nostru este să asigurăm o cantitate suficientă de măşti pe piaţă. În cazul în care există o ofertă suficientă, nu va fi nevoie de nicio intervenţie administrativă pe piaţă. Este preferabil acest lucru decât să impunem plafonări de preţ sau de adaos comercial”, a subliniat premierul.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Ordine la meci ! Jandarmii sunt garanția

observator

Pericol de avalanșa. Salvamontistii atrag atenția turistilor

observator

O familie are nevoie de ajutor. Hai să dăm mână de la mână