Observator Transilvan
Pastila de sanatate

Cum sa ai grija de inima ta ?

Astăzi, 4 mai, este marcată „Ziua Naţională a Inimii”. Conform specialiştilor, la nivel naţional mortalitatea provocată de bolile cardiovasculare este în creştere semnificativă, atât la femei, cât şi la bărbaţi.

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de mortalitate în toată Europa, atât la femei, cât şi la bărbaţi, potrivit Cartei europene a sănătăţii cardiovasculare.

https://www.trra.ro

Controlul asupra principalilor factori de risc: tutunul, dieta nesănătoasă şi inactivitatea fizica poate duce la reducerea deceselor.

Cele mai multe probleme sunt semnalate la persoane în vârstă, dar, conform medicilor, afecţinile cardiovasculare afectează mai nou şi tot mai mulţi tineri. În ultimii ani, numărul bolilor cardiovasculare a crescut. Cauzele sunt multiple: fumatul, consumul excesiv de alcool, obezitatea, dar şi factorii de stres. În cazul tinerilor pacienţi, obezitatea, pe fondul lipsei de mişcare şi a alimentaţiei nesănătoase reprezintă principala cauză care stă la baza apariţiei bolilor cardiovasculare.

Cea mai întâlnită este hipertensiunea arterială, o afecţiune prezentă, mai nou, şi printre adolescenţii supraponderali sau la cei care consumă alcool şi tutun în exces.

Pentru a avea o inimă sănătoasă, este important să eliminăm obiceiurile care îi fac rău și o slăbesc, în timp.

Alimentația este deosebit de importantă. Trebuie să renunți la produsele nocive, cum ar fi: carnea procesată, prăjelile, semipreparatele abundente în adaosuri chimice, sare și zahăr.

Pe lista alimentelor nocive se mai află:

  • Sucurile din comerț, cu precădere cele îndulcite;
  • Cerealele care conțin zahăr;
  • Prăjiturile și produsele de patiserie;
  • Margarina;
  • Pizza;
  • Sucul cu îndulcitori artificiali;

Medicii specialiști îndeamnă populația la conștientizarea riscurilor, în cazul consumului acestor alimente și totodată oamenii trebuie să înțeleagă cât rău le fac aceste alimente menționate mai sus. Așadar, cine își iubește inima trebuie să renunțe la ele cât mai repede.

Un alt aspect important este să nu fumezi. Acest viciu este deosebit de dăunător inimii. Iar mișcarea zilnică trebuie să își facă loc în viața ta, fie că este vorba de o simplă plimbare într-un ritm susținut.

Sursa: www.doctorulzilei.ro

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Peste 2000 de satmareni s-au vaccinat in ultimele 24 de ore

observator

2021 este anul legumelor și fructelor

observator

Remedii naturiste pentru tusea care nu mai trece

observator